Galatasaray’da şampiyonluk artık mucizelere kaldı. Cimbom’da galibiyet hasreti 3 maça çıkarken, evinde aldığı son beraberlikle tamamen ligde havlu attı diyebiliriz.

Oynanan oyun yaşanan puan kayıpları son haftalarda Galatasaray’ı tamamen negatif bir havaya bürüdü. Her ne kadar oyuncular maç sonunda biz hâlâ ümitliyiz dese de dışardan durum hiçte öyle gözükmüyor.

Beşiktaş’ın Erzurumspor’u mağlup etmesiyle birlikte aradaki puan farkı 8’e çıkacak ki bu durumda da son 8 maçta liderin 8 puan kaybetmesi ve önündeki Fenerbahçe’yi geçerek şampiyon olması çok zor gözüküyor.

Son haftalardaki puan kayıpları zaten taraftarları tamamen umutsuzluğa iterken, birde kötü oyunla çıkıp oyuncuların umudumuz var demesi tamamen tepki çeken bir durum haline geldi.

Teknik Direktör Fatih Terim’in cezasının bitmesiyle birlikte şampiyonluk umutları da tamamen bitti. Terim’in ceza aldığı karşılaşmalarda Galatasaray zaten hep ağır yaralar aldı. Bu sezonda hele ki şu durumda böyle bir ceza alması takımı şampiyonluktan eden diğer bir etken oldu.

9 maç öncesindeki hava ile 9 maç sonrasındaki hava tamamen bambaşka bir hâl aldı. 9 maç önce şampiyonluk hesapları yapan bir takım 9 maç sonra yapılan 13 puanlık kayıpla tüm hesapları altüst etti.

Şimdi önümüzdeki maç bir İzmir deplasmanı ve formda, moralli bir Göztepe ile karşılaşacak Galatasaray’ın bu maçtan galibiyet çıkartmasını bekleyecek herkes fakat buna taraftarların inancı da artık kalmadı. Çünkü öyle bir hava oluştu ki takımda, gol yedikten sonra maç bir türlü kazanamıyor. İlk golü yediği tüm karşılaşmalarda puan kaybetmiş bir takım profili oluşmuş durumda.

İzmir deplasmanı zorlu bir deplasman bekleyelim görelim...