Haksız rekabetten dolayı Google’a 93 milyon lira ceza kesmesi Google’ın kendi programlarını Türkiye’deki firmalara yeni lisans verilmeyeceği uyarısında bulundu. Google ise Türkiye’deki kullanıcılara ambargo kararı almıştı. 
12 Aralık itibariyle Türkiye’de  yeni  Android akıllı telefonlarda programların lisansı iptal edildi. Google’ın bu kararı ülkemizde satılan Android tabanlı telefonlar için önemli kısıtlamalara neden olacak. Google’ın aralarında Google Arama, Google  Chrome, YouTube, Google Drive, Google Haritalar ve Google Fotoğraflar uygulamalarının da bulunduğu ürünleri yeni satın alınan Android  cihazlara yüklenemeyecek.Sonraki alacağınız telefonlarda  Google’sız Android cihazlar kullanacaksınız.

1. Mozilla Firefox
Google Chrome yerine Mozilla Firefox, son dönemde kullanıma sunulan Quantum güncellemesi sayesinde Chrome’dan daha hızlı bir tarayıcı konumuna ulaşmış durumda.

2. Nextcloud
Gogle dirive deopolama anlamında  Nextcloud’da  depolama sisteminizi kendinizin oluşturabiliyorsunuz.

3. Vimeo 
Youtube Alternatifler olarak onlardan bir tanesi Vimeo

4. Bing
En popüler arama motoru, Microsoft’un Bing’idir.  Bu alternatif arama motorunda arama sonuçları Yahoo! Search tarafından sağlanmıştır. Ana sayfasının birçok  seçenek sunan sürekli değişen bir arka planı vardır. 

5. Gibiru
Gibiru, 2009 yılından günümüze kadar ücretsiz ve sansürsüz anonim arama sonuçları sağlıyor.
Tüm arama isteklerinizi bir proxy IP adresi üzerinden göndermek için, AnonymoX Firefox eklentisini, PROXY sayfasından indirebilirsiniz.

6. DuckDuckGo
DuckDuckGo sizin için Google’a en iyi alternatiftir. Sunduğu kullanıcı gizliliği nedeniyle hızla popülerlik kazanmıştır. Dahası, temiz bir arayüze sahip ve Yahoo, Yandex ve diğer arama motorlarından gelen arama sonuçlarını listeliyor. Ancak “bangs” adı verilen bir özellik vardır. 

7. OpenStreetMap
Google Haritalara alternatif  OpenStreetMap (OSM) 2004 yılında açık veri/harita oluşturma projesi olarak ortaya çıkan OSM, GPS alıcılarıyla ve diğer kamu malı kaynaklardan derlenen bilgileri barındırıyor. 

8. Yahoo!
Yahoo, Google’dan daha uzun süredir var ve internet kullanıcılarının bir kısmı hala, günlük kullanım için Yahoo!Search arama moturunu kullanıyor.  Bing ile çok farklı özelliklere sahip değil. Google alternatif arama motorunun Web portalı bir haber toplayıcı, bir e-posta servisi, çevrimiçi alışveriş merkezi, oyun merkezi, seyahat rehberi ve daha pek çok şey olarak hizmet vermektedir. Yahoo, yaklaşık 38 dili desteklemektedir. 

9. Swisscows
Çocukları için arama sonuçları isteyen ebeveynler arasında oldukça popülerdir. Bu Google alternatifi, herhangi bir kişisel veriyi, IP adresini, arama sorgusunu veya diğer tanımlayıcıları saklamamakta. En iyi yanı, sunucularının dünyadaki en katı gizlilik yasalarına sahip olan İsviçre’de olmasıdır. Bir sorgu yazdığınızda sunduğu öneri etiketlerinin ızgarasıdır.