İzlediğimiz TV dizilerinde veya sinemalarda ‘Bu film gerçek hayattın uyarlanmıştır.’ yazısını sık sık görmüşüzdür. Özellikle son dönem TV dizilerinde senaryolar, romanlardan.

Anlatacağım bu olay hayatın ta gerçeği.

Anneler, babalar!.. Sen bu hayatta çocuk sahibi ol, onları büyüt, okut, iş güç sahibi yap, evlendir, yuva sahibi yap. Yeme yedir, içme içir, giyme giydir... Hiç kimsenin çocuğundan eksiği olmasın diye her eksiğini gör. Kısacası bu vatana, millete hayırlı evlat olsunlar diye uğraş, didin.

Bir hastalık sonrasında hayatını kaybeden bir baba... Kanser... Yaklaşık dört ay kadar hastane köşelerinde tedavi olmak için acı çekti. Üstelik engelli. Çocukken geçirdiği çiçek hastalığı yüzünden konuşma ve duyma yetisini kaybetmiş. Dört ay sonunda vefat etti.

Son günlerinde çektiği acılarla herkesin yüreğini kanatan bir baba. Hastalığının son 10 gününde doktorların da umudunu kaybettiği bir baba. Alın götürün, sevdikleriyle helalleşsin, dedikleri bir baba. Ancak anne ve oğulun ‘’Biz ona evde bakamayız." diyerek reddettiği bir baba.

Kısacası istenmeyen bir hasta, bir baba…

Allah herkese hayırlı evlat versin. Ancak hayırlı evlatla beraber hayırlı eş de vermesini istemek en doğrusu.

Çocuklar anne ve babalarını seçemez. Anne ve babalar onları nasıl yetiştirirse öyle büyürler ve hayatları şekillenir. Bir anne çocuklarına babadan her zaman daha yakındır. Bir ihtiyaç hâlinde önce annenin haberi olur. Baba sonradan öğrenir ve tedarik yoluna gider.

Anne ve babanın vicdansızlığı da zaman zaman çocuklara sirayet eder. Hayatın bir gerçeği olan hikâyemizdeki babayı geçen pazar toprağa verdik. Cenaze işlemleri öncesinde duyduğumuz acı gerçekler, tanıyan tanımayan herkesin içini acıttı. Yürekler burkuldu... Gözler buğulandı...

Peki, neden biz insanoğlu böyleyiz?

Neden evlatlarımıza vicdan yükleyemiyoruz?

Çocuklarımızı neden topluma örnek olacak şekilde büyütemiyoruz?

Karşılık beklemeksizin çocuklarını merhametle büyüten anne ve babalar neden yaşlılıklarını hak ettiği gibi geçiremiyor?

Hasta olduklarında neden bakılmıyorlar?

Yaşlı bakımevlerinde çocuklarının yollarını gözleyen kaç anne ve baba var, biliyor muyuz?

Allah herkese iyi bir anne ve iyi bir baba nasip eylesin...

Allah herkese iyi bir aile nasip eylesin...

Allah herkese hayırlı evlat nasip eylesin...

Allah herkese bu yalan dünyadan göçüp gittiğinde cennete kavuşmayı nasip eylesin...

Amin…