Önce Konya, ardından tüm Türkiye’nin konuştuğu liseli oldu. Konuşulma nedeni, sokakta trafik levhasının yönünü düzeltmesi.

Sıradan basit bir hareket gibi gelebilir ama alışık olmadığımız görüntü Türkiye’nin gündemine oturdu.

Okuldan eve giderken her zaman gittiği yolu kullanan lise ikinci sınıf öğrencisi Yusuf Dağtaş trafik levhasının vidasından çıkarak aşağıya düştüğünü ve levhanın başka bir yönü gösterdiğini gördü.

Bundan sonrasını Yusuf şöyle anlattı

“Okuldan eve giderken her zaman kullandığım yoldaki bir tabelanın eğik olduğunu fark ettim. Düzeltebileceğimi düşünerek yanına gittim, çabalarım sonucunda düzelttim. Yoldan geçen bir abimiz de bunu görüp videosunu çekmiş. En son giderken bana teşekkür etti. Ben de ‘vazifemizdir’ diyerek karşılık verdim. Daha sonra bu görüntü sosyal medyada paylaşılmış. Başkanım da bu videoyu görerek bana ulaştı. Bizi davet etti, biz de geldik. Sağ olsunlar Başkan'ım bizi ağırladı, bir teşekkür hediyesi verdi. Ben bu iyilik hareketini hiçbir karşılık beklemeden tamamen canıgönülden yaptım. Büyüklerimiz bize gördüğümüz her taşı yoldan almamızı söyledi. Biz de gördüğümüz her eksikliği elimizden geldiği kadar düzeltmeye gayret ettik. ‘İyilik yap, denize at’ derler. Dedikleri gibi iyilik yaptım, denize attım.” 

Yusuf bu hareketiyle gönülleri fethetti. Yusuf bu hareketiyle Türkiye’de gündeme oturdu. Yusuf en önemlisi bu hareketiyle tüm gençlere örnek oldu. Bu hareket de karşılıksız kalmadı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay, kavşak tabelasını düzeltmeye çalıştığı anlar sosyal medyada beğeni toplayan lise ikinci sınıf öğrencisi Yusuf Dağtaş’ı kabul etti, teşekkür etti ve ona bir bisiklet hediye etti..

VE YUSUF’UN BABASI: BÜYÜK GURUR DUYUYORUZ

Yusuf Dağtaş’ın babası Mehmet Akif Dağtaş, “Normalde herkesin yapması gereken bir hareketi Yusuf da yaptı. İyiliğin yayılmasına vesile olduğu için evladımızla gurur duyuyoruz. Yusuf’un bu örnek davranışını ödüllendirdiği için Büyükşehir Belediye Başkanı'mız Uğur İbrahim Altay Bey'e teşekkür ediyoruz.” dedi.

OKUL MÜDÜRÜ DE YUSUF’U UNUTMADI

Aselsan Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Düzyol da “Öğrencimizi bu davranışından dolayı tebrik ediyoruz. Herkesin yapması gereken bir davranış. Uğur Başkan'ımıza da teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

İYİLİK YAP DENİZE AT, BALIK MİLMEZSA HÂLİK BİLİR

Yapılan iyiliğin karşılığını beklemeden sadece yardım edilmesi gerektiği, yapılan iyilik için değer bilinmemesinin önemli olmadığını bunun sadece Allah'ın bilmesinin önemli olduğunu anlatan atasözüdür. Halis niyetle yapılan iyilik hiçbir zaman karşılıksız kalmaz.

*

Yusuf’un da dediği gibi. İyilik yap denize at. Balık bilmezse Hâlik bilir.

Allah Türkiye’ye geriden Yusuf gibi gençler gelmeyi nasip eylesin.

Allah evlatlarımızın Yusuf gibi yetişmesini nasip eylesin.

Allah yurdumuzda Yusuf gibi gençlerimizin çoğalmasını nasip eylesin.

Yeniden görüşmek üzere…