Yunanistan’ın en çok satan gazetelerinden  To Vima, okuyucularına Kuran-ı Kerim’in yunanca mealini dağıttı. Çok etkilendik. Bizdeki irtica yaygaracıların hemen kulaklarını çınlatalım dedik.
Bir zamanlar Kuran-ı Kerim denince öcü gibi korkan bir grup vardı bu ülkede. Biz bunları yaşadık. Yok efendim Laiklik elden gidermiş. Peki şimdi ne oldu da Kuran-ı Kerim sevgisi her geçen gün artıyor. Demek ki öyle tehlikeli bir durum yokmuş ortada. Zamanla alışacaklar. Biz çok sabrettik. Birden olmuyor tabi.
SEÇMELİ DERS MESELESİ
Efendim bir güzel haber de ÖNDER’den geldi. Malum İmam Hatipliler Derneği Genel Başkan vekili Mustafa Can bey kardeşimiz ilkokul 4.sınıf,ortaokul,lise öğrencileri ve velileri için en önemli noktanın seçmeli dersler konusunda olduğunu belirterek ‘’Genç yavrularımızın din,ahlak ve değerler dünyamızdan kopmaması asına Temel Dini Bilgiler, Hazreti Muhammed ‘in (SAV) hayatı, Kuran-ı Kerim ve Arapça derslerini tercih etmeleri hususunda onları teşvik etmeliyiz.’’ Diyerek seçmeli ders konusunda tercih için dört çeşit ders konusu teklif ediyor. Bu gündeme gelmiş durumda bunları bir daha hatırlatalım Temel Dini Bilgiler, Hazreti Muhammed ‘in (SAV) hayatı, Kuran-ı Kerim ve Arapça. Bu dört önemli konu, insan hayatı için her zaman geçerliliğini koruyor. Bunları vaktiyle öğrenmemiz gerekiyor. Sonra çok zor oluyor. Her şey zamanında halledilmeli.
Aslında bunu konuşup teklif etmek bile çok önemli bizim için. Bunları değil teklif edebilmek, bahsetmek bile sanki bir suç gibi görülüyordu. Kılıf hazırdı;irticacı,gerici. Gençlere garip gelebilir ama bizler bunu bizzat yaşadık. Çok şükür, bu günleri de gördük Elhamdülillah.
Yeni Türkiye , geride kalan toplumu dışlama, hakir görme gibi kendi benliğini kaybedecek kadar ileri gidenleri aştı. Bugünlere gelindi. Ne mutlu bize kabuğumuzu kırdık ve özümüze dönmeye başladık. Geride kaldı o aşağılık kompleks. Batılaşma hastalığına yakalandık bir dönem ama atlattık. Kolay olmadı tabi. Hala o hastalıktan kurtulamayanlar var. Tabi onlara da acil şifalar diliyoruz.
SEFAKÖY ÜST GEÇİDİ
Efendim, Sefaköy’den zaman zaman metrobüse biniyorum. Orada üst geçit problemi vardı. Şimdi çok güzel bir üst geçit gerçekleştirildi. Engellileri de düşünerek merdivensiz yürüyerek karşıya ve metrobüse gidilebilen bir üst geçit yapıldı. Burada Büyükşehir Belediyesi olmak üzere o projeyi düşünen,gerçekleştirenlere en ufak emeği geçenlere teşekkür ederiz. Böyle güzel çalışmaların devamını dileriz.