Kızarmaya yüz tutmuştur göğünün yüzü, gurup vakti gelmiş çatmıştır artık gözlerine akşam olan yüreklerin. Yaşanacakları bitirmiş, sona gelmiştir. Son adlı başlangıçtatır akşam olan yürekler.

Heyecanları, stresleri, alışkanlıkları, olgunlaşmış, tepkileri sıradanlaşmıştır. Yorgundur akşam olan yürekler...

Anlatmadan anlaşılmak isterler, dil ile değil, göz ile konuşmak derdindedirler. Sakin ve sükut, vakur bir tavırdır takındıkları. Yarına dair az planları ve programları vardır. Çünkü artık kendi planları bitmiş, planların sahibinin dilediklerini yaşamaya hazırlanmışlardır.

BEYAZ SAÇLI, KIR SAKALLIDIR YÜREĞİNE AKŞAM DOĞMUŞ İNSANLAR. Yavaş yürüyen, yavaş konuşandırlar.

İmkandırlar genç dediklerimize, fikir almakta, hayatı okumakta, sevap çuvalını doldurmakta akşamı dolan yürekler.

Tek bir nasılsındır istedikleri, ilgidir, selamdır, sohbettir. Bırakmışlardır artık dünyanın yakasını, hırsları bitmiş, merakları tükenmiştir. Zaman doldurmak, sonuna getirmektir istedikleri içinde oldukları yaşam adlı serüveni.

HAZIRLIKLARI ÖTELEREDİR. Gülen yüzlerinin altında, yılların yorgunluğu vardır. Merakları yaşayacakları on sene sonrası içindir. YOKSA YA ? YA YOKSA ON SENE SONRASI ? NEREDE, NASIL VAR OLACAKLAR ?

Hep anlatılacak gündüzleri, öğlenleri vardır akşam olmuş yüreklerin. En tepedeki haliyle güneşin hayatlarına yansıdığı anları ifade ederler. Sanki hiç yaşnmamışcasına, kat be kat kıymetlendirerek tekrar tekrar yaşarlar....

Akşam olan yürekler, yaşamlarına yansıyan ışınların azaldığını hisseder ve bunun güçsüz yanlarını kanbur gibi üstlerinde taşırlar. İyi ya ne göz eski gözdür, ne el eski eldir. Beden eskimiş, deri büzüşmüş, yürek yorulmuştur, akşam olmuştur, yatsıya bir kaladır artık. Yatsıdan sonrası yoktur o gün için, ertesi ömre çok az kaladır.

Son durağa yanaşmış, son selamların sayısı belirlenmiştir. Son hatıraları yaşıyor olmanın hüznü vardır akşam olan yüreklerde.

Kendinden öncekileri düşünür duygulanır, sonrasına yorum yapmak istemezler. Çünkü sonrası artık için gereken ömür tükenmiştir heybede.

Sonudur ömrün... Sonudur anıların, yakınıdır öte dünyanın. Akşam olan yürekler susamıştır artık gerçeğin ta kendine. 

YÜREĞİNE AKŞAM OLANLARA İYİ BAKIN, ZİRA KİMİNİN AKŞAMI BİR ANDA GELİR, BİLİNMEZ YA YATSIYA KİM DAHA YAKIN...