Tarih 23 Aralık 2023 Cumartesi. Sosyal medya ve haber sitelerinde gezinirken bir görüntü kanımı dondurdu. Görüntüde ne ameliyatı yaptığı belli olmayan bir doktor hastasına yumruk atıyor. Birkaç kez izlediğimde görüntüde hastanın ayık olduğu kanaatine vardım. Doktora bir şey söyleyen hasta veya doktor hastasına bir şey söyledikten sonra ne olduysa doktor hastaya birkaç kez yumruk sallıyor. Tam 3 kez…

Olayın Çin’de olduğunu araştırdıktan sonra öğrendim. Zaten bu görüntü sosyal medyada yayıldıktan sonra Çin hükümeti doktor için soruşturma başlatmış ve doktoru açığa almış. Bir göz ameliyatı olduğu belirtilen haberde hastanın oğlu ise 82 yaşındaki annesinin sol gözünün kör olduğunu açıklamış.

Hastane yönetimi ise bu görüntülerin ardından hastadan özür dilemiş ve tazminat ödemiş. Annesi kör olan oğul ise doktorun bunu neden yaptığını bilmediğini kaydetmiş.

TÜRKİYE SAĞLIKTA HATIRI SAYILIR BİR YERDE

Yanlış hatırlamıyorsam birkaç ünlü ABD’de tedavi gördüğü yerler için sistemin berbat olduğunu söylemişti. Bunlardan en son hatırladığım Mehmet Ali Erbil’di. ABD’de hastanede acile giden Erbil tam 4 saat beklemiş ardından da tedavisi için bir yeş yapılmadığını kendisi açıklamıştı. Mehmet Ali Erbil Türkiye’deki sağlık sistemini övmüştü. Pandemide halkına sunduğu sağlık hizmetiyle Sağlık Bakanlığı övgüleri almıştı. Kısacası Türkiye sağlık sektöründe benim diyen dünya ülkelerinin pabucunu çoktan dama atmış vaziyette.

CİNAYET CİNAYET ÜSTÜNE

Eskiden trafik kazaları sonrası ölüm haberlerini sıkça okur veya duyar kahrolurduk. Bu durum şimdilerde ise cinayetlere döndü. Kadın, erkek cinayetleri. Eşlerini çocuklarının önünde öldürenler. Dünya malı için birbirlerini öldüren akrabalar, kardeşler. Ticaret için birbirlerini ekarte etmek isteyen ortaklar ve bu uğurda işlenen vahşet derecesindeki olaylar.

Ve en sonuncusu uyuşturucu illetine düşmüş evlatların yaptıkları…

HALASINI SATIRLA KESTİ

Geçen hafta annesini uyuşturucu parası için öldüren evladın yaptığından sonra yeni vahşet İzmir’de gerçekleşmiş. Halasını sokak ortasında satırla uyuşturucu parası için öldürmüş.

Nereye gidiyoruz... Nereye gidiyor evlatlarımız…

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın uyuşturucu için verdiği mücadeleyi takdirle takip ediyoruz. Onların ağa babalarının nasıl yakalandığını her gün okuyoruz.

Ve bu konuda bakanımıza takdirlerimizi sunuyorum kökünü kurutacağız dediği için.

Allah bu tarz haberleri okumamayı nasip etsin inşallah. Evlatlarımızı bu illetten uzak eylesin…