Kulüp başkanları
İş adamlarının kendilerinin reklamını yapmak için aday oldukları kulüpleri nasıl enkaza soktuklarını son yıllarda gördük. Futboldan anlamamalarına rağmen yaptıkları transferler kulüpleri borç batağına sokmuştur. Aynı kişiler futbol kulübüyle yetinmemiş futbolunda başına geçmiştir. Futbolu bilmeyen kişilerin futbol içersinde olması kısaca başarısızlığın en büyük nedenidir! Beşiktaş son dönemde başarı yakalamasının en büyük sebebi ise oluşturduğu transfer komitesidir. Özellikle Önder Özen Beşiktaş’a çok şey katmıştır. Önder Özen gibi kişilerin kulüplerde daha çok bulunması gerekiyor! Beşiktaş’ta bir sene kalmasına rağmen büyük işler başarmıştır. Ancak takımları batıran iş adamlarının bağladıkları ihaleler ve kendilerine katıkları servetler ise yanlarına kar kalıyor!
Transfer Politikaları
35-36 yaşına gelen adamlara verilen astronomik rakamlar ister istemez takımdaki dengeyi bozuyor! Astronomik rakamlara aldığımız topçuları daha sonra bedava göndermekte ancak bizim ülkemize has bir şey!  Hatta oyuncunun hiç oynamayıp gitmesi de en acısı! Kulüplerin bu kadar geri getirisi olmayan transfere imza atıp da, batmamasının tek sebebi, devletin vergide geçtiği kıyaklardır. Buna rağmen Beşiktaş “Feda” dedi. Galatasaray göstere göstere “İflas” etti. Fenerbahçe’nin eli kulağında. Trabzon’a da sıra geliyor! Şu anda Türkiye’de transfer politikasını yapan en iyi takım Beşiktaş! Uzun zaman sonra bizlere futbolcudan kâr edilebileceğini gösterdi. Beşiktaş şuan Türkiye’de örnek spor kulübüdür! Tüm takımların Beşiktaş’ı örnek alması gerekiyor.
Seviyesiz futbol programları!
Bazı spor programlarının futbol dışında her şeyi konuşuyor! Pastırmadan tutun, mangala kadar her türlü etkinlik yapılıyor! Peki ya futbol? Tabii oda konuşuluyor aynı kahvede nasıl konuşuluyorsa öyle! Seviyesi küfür ve hakaretten fazla ileriye gidemeyen adamların milyon TL’ler alması da çabası! Bu ülkeye daha fazla Ali Ece’ler, Güntekin Onay’lar,  Mehmet Demirkol’lar, Rıdvan Dilmen’ler gerekiyor. Bu değerlerin artması gerekiyor. Türk futbolunun bu değerlere ihtiyacı vardır!