İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş Efsane şehir; İstanbul'a yaptığı hizmetlerden bir yenisi daha gerçekleşiyor. İstanbul'a yakışan yeni bir hizmet okuyucunun kitaba daha kolay ulaşabilmesi için İstanbul adeta kalbi durumdaki Taksim Meydanı'nda kitap-kahve konseptine yeni bir şube açtı.
İstanbul'u merak edenlerin ve İstanbul ile yolu kesişenlerin uğrak yeri olmayı hedeflediği Taksim Meydanı Metro Girişi 1'de yeni şubesi ile hizmet vermeye başlayacak olan İstanbul Kitapçısı, kitap okuyan yolcuların vazgeçilmez mekanı olacak.
İstanbul Kitapçısı Taksim Meydanı 9. şube ulaştı. Merak edenler için bu şubeleri hatırlatabilirim. Beyoğlu, Kadıköy Şehir Hatları İskelesi, Eminönü Katip Çelebi İskelesi, Cemal Reşit Konser Salonu, Süleymaniye, Esenler Kültür Merkezi, Panaroma
1453 Tarih Müzesi; Taksim Metrosu, Mall of İstanbul AVM. Şüphesiz, bu 9 şube  ilerde daha da artacak.
Kitap severlerin yakında tanıdığı İstanbul Kitapçısı'nın yeni şubesinde Kültür A.Ş.'ye ait yapılan bir hediyelik eşya markası olan "Hediyem İstanbul"'un yeni  ürünleri de yer alacak.
Hediyem İstanbul'dan da bahsedelim; şehrin kendine has tarihi, kültürel ve sanatsal özelliklerini yansıtacak ve hatıra özelliği taşıyacak olan özgün tasarımlı hediyelik eşyalardan oluşuyor. Bilhassa turistler için vazgeçilmez bir nimet. Kültür A.Ş İstanbul'un marka değerine katkı sağlamak amacıyla üretilen bu özel tasarımlar ve geniş yelpazedeki ürün çeşitliliği ile dikkat çeken ürünlerin meraklılarına sunuyor takdir topluyor. 
Tabi ki Burada Hediyem İstanbul markası altında geleneksel el sanatı ürünlerinden replikalara, dekoratif ürünlerden, cam porselen ve seramik ürünlere kadar hediyelik eşya adına her şeyi bulmak mümkün.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bünyesinde Kültür A.Ş'yi tebrik ederiz. Bize bu şehrin doyulmaz güzelliklerini hatırlattığı için.
Gökdelenlerden bunalıp nefes alamayacak hale geldiğimiz şu günlerde; sunarak, bu güzel şehrin olumlu yanlarını ortaya koydular.İstanbul'u seven, onu hayran gönüllere selam olsun.
Püf noktası
Kur'an'ı dinlemek için semadan inip gelen melekler 
Allâh-u Teâlâ ve melekleri en çok Kur'an-ı Kerim'e değer verirler, onu okuyan dinlerler, Kur'an-ı ezberleyene değer verirler. Nitekim Buhâri geçen bir rivayete göre; Medine'de evinde gece Kur'an okumaya başlayan Üseyd İbni Hudayr (Radıyallahu Anh) bu sırada avludaki atının bir şeyler görüp de ürkmüş gibi acayip sesler çıkarıp kişnemeye başladığını duyar. "Bu ata neler oluyor? diye okumayı kesip de dışarı çıkıp baktığında, evin her tarafında kanatlarını kısmış sakince dinleyen ışıktan kuşların hemen göklere yukarı uçuşup gittiğini görür.
Sabah erkenden mescide giderken gördüklerini Efendimize (SAV) Hazretleri'ne anlatır. Ozaman Resullüllah (SAV); "O göklere yukarı uçuşup giden nurdan parıltıların neler olduğunu biliyor musun  Üseyd? Onlar evinde okuduğun gibi Kur'an'ı dinlemek için semadan inip gelen meleklerdi Unutmayın, içinde Kur'an okunan eve melekler dinleyici olarak gelirler. Eğer okumayı sabaha kadar sürdürseydin onlara sabaha kadar seni dinlemeyi sürdürürlerdi" buyurur.
Düşünüp de ibret alanlara ne mutlu.