Hiç düşündünüz mü ? Bir insan Fetöden daha yalancı, daha aşşağılık, daha bencil, daha satılık olur mu? 
Olur... 
İçinde taşıdığı nefis ve şeytan insanı Fetöden daha beter bir yere de getirebilir. 
240 gonca gülün Cennete gönderildiği günden sonra, bu milletin duyguları, zaaflarıyla, kalabalıklar karşısında hala sömürmek isteyen, rant peşinde koşan her kim olursa, Fetöden daha aşşağılık, daha bencil ve daha büyük satılık bir eşyadır.
HAYATTA İKİ ÇEŞİT TİCARET VARDIR. Ya siz para ile bir şeyleri satın alırsınız, ya para sizi satın alır, karakterinizi, benliğinizi, değer yargılarınızı.
Evet. Aramızda hiç sevmeyen yok gibidir. Ya da çok nadirdir. Ama birde sırtında “SATILIK” ifadesi eksik olan mana ve beyinden uzak insanlar var ki halleri aslında acınacak kadar kötüdür.
İnsanın ahir dünyadan bahsedip, hak yemesi, rüşvet alması, aptallık kelimesi ile ifade edilse az anlatılmış bir söylem olur.Bile bile bir yanlışı yapmak iki kez ahmaklıksa, bizler önce kendi içimizde kendimizi eğitmeliyiz, nefsini, kendini yenebilmek dünyanın en güçlü insanının vasfıdır.
Parayı, mevkiyi, menfaati hayatında hedef edinmiş insanın ilkeli bir duruşu, hak anlayışı eksik ve sorgulanması gereken bir çizgidedir.
İbadetin gizli yapılanı makbul ise, bizlerin inandığı tek ise, birilerinin gönlüne hoş gitmesi için, reklam için, sıfat yüklenmesi adına kılınan namaz, yapılan ibadet , ahir dünyada yüzümüze çaput gibi fırlatılacaksa, kime, neye boş hamallık yapmak ?
Akıllı insan, sorgulayarak yaşayan ve yapıp edendir. İllaki hepimizin zaafları var, illaki hepimizin eksik yanları var. Ve fakat, başkasının hak ve özgürlüğünü kısıtlamak bir tecavüzdür.
Fetö bir travmadır Türk Milleti için. Toplumsal olarak hepimizi psikolojik anlamda saran bir sarsıntı. 
İzleri kolay kolay kaybolmayacak bir travma. Bundan sonrasında benzeri yaşanabilir mi ?
Umuyor ve dua ediyoruz ki yaşanması, amma Nur Cemaati, farklı statülerde binlerce insan bizimle aynı toplumda yaşayan geniş kitlenin bir örneklemidir. Yani bizim içimizden çıkan, bizimle beraber yaşayan bireylerdi. 
Sorun Fetö, vs değil, Bugün adı Fetö olan terörist başı yarın sadece isim değiştirebilir. Burada önemli olan nokta, içimizdeki bozuk mayalı olan insanların düzeltilmesi, bundan sonraki süreçte aynı bozulmuşlukta insan yetiştirilmemesidir.
Bir cemaat söylemi hazin sonla kapanmaya gidiyor, Kimisi hakkaten Allah rızasını gözettti, kimisi ticarethane olarak kullandı, kimisi imaj peşinde koşturdu, herkes niyeti neyse saklayabilmek gibi bir sıfattan uzak en yalın ve şeffaf haliyle sorgulanacak
Zira hakimin kendisinin şahit olacağı mahkemede, şeytansı bir duruş hayal bile edilemez.
Bu gerçekler aşikarken, soruyorum şimdi, zaten milletin desteği ile, her açıdan rahat içinde yaşam süren kişi, istediğin daha haktan belamıdır ki daha fazlası tuzağına düşerek çalmaya, çırpmaya, kandırmaya kalkışırsın.
Ellerinin arasına alıp düşünmeli insan, oyun bozanların en güzeli hakimken evrende, bizim nokta kadar beynimizle düşleyebileceğimiz oyunlar ne kadar komik ve saçma.
Ne doktor, ne hoca, ne profesör, ne general, ne bilmem ne partisi başkanı vs değil,
ÖNCE KİMLİĞİNİ, BENLİĞİNİ OTURTMUŞ, SATILIK TABELASINI SIRTINDA taşımayan sağlam insan olabilmeyi, sağlam nesiller yetiştirebilmeyi diliyorum.
Baki kalan, ne mevkii, ne koltuk ne paradır, dillerde dürüst olan insanların adı kalır, hem yaşarken, hem öldükten sonra ...................
BAŞKA FETÖLERİN TÜREMEDİĞİ SAĞLIKLI BİR TOPLUM OLABİLMEK DUASIYLA.