Sabır timsali Hazreti-i Ebubekir  (R.A) bir hutbesinde Allahü Teala’ya layıkıyla hamd ve sena ettikten sonra şöyle buyurdu: ‘’ Allah’a (cc) itaat edip isyan etmememizi, onu zikredip unutmamanızı, şükredip nankörlük etmemenizi, gazabından rahmetine sığınmanızı, onu layıkıyla senada bulunmanızı ve ondan bir şey istediğiniz zaman havf ve reca (korku ve ümid) arasında bulunmanızı tavsiye ederim.
Bilmiş olun ey Allah’ın (cc) kulları; Allah(cc) hakkı mukabilinde sizin nefislerinizi rehin olarak aldı. Sizden bunun için ahid; söz aldı. Sizin az ve fani amellerinize karşı, çok ebedi olan cenneti verdi. 
İşte Allah’ın (cc) kitabı elinizdedir; onun nuru sönmez, insanı hayretlerde bırakan acaibleri tükenmez. Onun nurundan istifade ederek nurlanın.  Allah’ın (cc) kitabının nasihatlarından ibret alın, ahiret karanlıklarınızı onun nuruyla aydınlatın.
Sonra ey Allah’ın (cc) kulları, bilmiş olun ki bilmediğiniz bir ecele doğru gece gündüz gitmektesiniz. Sayılı günlerinizi Allahü Teala’nın razı olduğu amellere harcamaya ne kadar gücünüz yetiyorsa, öyle hare kat edin. Bunu da ancak Allah’ın (cc) izni ile muvaffak olursunuz. 
Size takdir olunmuş ömür içinde Allah’a (cc) kullukta, iman ve ibadette, hayır yarışlarında en öne geçin ki; fena amellerinizin cezasından kurtulup selamete erebilirsiniz. Birtakım insanlar, ömürlerini Hak Teala’nın kulluğunda harcamadılar, asıl faydasını görecekleri hayırlı amelleri işlemeyi unuttular. Onlar gibi olup helak olmayınız. Çabuk olup hayırlı ameller işlemeye gayret edin. Çünkü arkanızda hiç ihmal etmeyen, çok dikkatli takip edici (ölüm) vardır. ( İmam Suyut-i, Tarihu’l - Hulefa)

BİR OKU BİN DÜŞÜN
‘’Hayat, iman edenlerin ve sabırla salih amel işleyenler dışındakilerin kaybettiği bir oyundur.’’

Bilge Müslüman 
Aliya İzzet Begoviç

‘’Bizim davamız İslam’dır.  Gayemiz Allah’ın rızasını kazanmaktır. Hedefimiz Hak nizamı hakim kılmaktır. Arzumuz tüm insanlığın saadetidir. Yolumuz cihattır. Yolumuz ikna metodudur.  İnsanlığın kurtuluşu ancak İslam ile mümkündür. İslam ise Allah yapısıdır. Dolayısıyla mükemmeldir, eksiklik ve fazlalık kabul etmez. Bu dava için çalışmak herkese nasip olmaz. İster gecenizi gündüzünüze katıp çalışın, ister yan gelip yatın. Bu hak davanın başarısını ne bir gün öne alabilirsiniz, nede bir gün geciktirebilirsiniz. Bütün mesele bu şerefli davada nasıl bir imtihan vereceğimizdir.’’

Prof. Dr. Necmettin 
Erbakan