Yerel seçimlere kısa bir süre kala adaylar vaatlerini bir bir sıralıyor. Yeni dönemde bu böyle olacak, şu şöyle olacak. Eskiden siyasilerin söylediklerini rekort etmek zor olacaktı ki seçimden sonra “Sen bunları demiştin” diyemiyorduk. Eskiden dediğin 20-30 yıl önce. Teknoloji geliştikten sonra biraz destekli atma dönemi başladı tabi ki. Bunda sosyal medyada çok etkili oldu. Söylenenler bir müddet sonra kısa videolarla sosyal medyada dolaşır oldu. Buradan şuna geliyorum.

5 yıl önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan CHP’li İmamoğlu söylediklerini yapmayanlardan. Bunların yanında söylediklerini yaptım diyenlerden. Biz CHP’li belediyelerin örneklerinden alışığız bu durumlara diyelim ama İstanbul’da kurulu düzen de bozulmuş oldu. Yapılan metroların asansörleri çalışmıyor. Yapılan raylı hatların yürüyen merdivenleri çalışmıyor. Metrolar arıza veriyor, tramvaylar S.O.S veriyor. Tabi bunlar Allah yapısı değil, kul yapısı ama bunların bir bakımı, bir onarım zamanı var. Bir otomobilin bile kilometresi geçtiği zaman alarm veriyor bir süre sonra bozuluyor.

Gelelim otobüslere

Şimdi sizlere bir rakam vereceğim benim gibi siz de şaşıracaksınız. İmamoğlu ile geçen 5 yıl süre içinde İstanbul’daki arızalı otobüs sayısı 823 bin 915 olarak kayıtlara geçmiş. Yani trafikte bu kadar otobüs yolcularını yarıda bırakmış. Hani biz görüyoruz ya arızadan dolayı otobüslerden dolayı inenleri, işte o tam 823 bin 915 kez aşağı yukarı.

İnsaf diyorum. Otobüstür, arızalanır, lastiği patlar, başka sürücünün hatasından dolayı sıkıntı olur. Ancak bu arızalı otobüs sayısı da nedir.

Bunun anlamı ancak şudur. Otobüsler zamanında bakım yapılmadığı alarm vermişlerdir, arızalanmışlardır. Yani İstanbullular’ı mağdur etmişlerdir

Buna göre İETT otobüslerinin son 5 yıllık otobüs arıza sayıları şu şekilde olmuş

2019'da 140 bin 874 arıza

2020'de 133 bin 381 arıza

2021'de 157 bin 902 arıza

2022'de 247 bin 549 arıza

2023'te 144 bin 209 arıza

Şunu da söylemeden geçmemek lazım. Bir de bu otobüslerin duraklarına zamanında gelmemeleri. İnsanlar zaten İETT otobüslerinin saatlerine uymamasından şikayetçiyken arızalanmaları da İstanbullullar’a isyan bayrağını çektirmiş vaziyette. İsyan bayrağı sadece otobüsler için çekilmiyor.

Metrolar, tramvaylar ve diğer İBB hizmetleri..

Yeniden görüşmek umuduyla