Şu sosyal medya çıkalı insanlar nelerden haberdar oldu. Aslında insanları kendi durumlarından haberdar edenler yine kendileri. Yaptıklarını paylaşanlar, uygunsuz anlar, ailesini, çoluğunu çocuğunu görüntüleyip yayanlar, kısacası her ne yapıyorlarsa bir başkasının da haberdar olmasını isteyenler. Kim derdi ki artık günümüzde bu yapılanların sorun olacağını. Kim derdi ki birilerinin birilerini bazı sebepten dolayı kınayacağını. Kim derdi ki bu yaptıklarından dolayı kabahatlar suçlarından ceza alacaklarını.

Son gördüğüm sosyal medya soruşturması kız çocuğuna tır kullandıran babanın densizliği. Densizliğini belgeleyip insanların da görmesini istiyor. Bunu istedi ki hemen soruşturmaya tabi tutuldu. Gerekçe iki sebep. Bir ehliyetsiz araç kullandırma, iki trafik güvenliğini insanların canını hiçe sayma.

Ya arkadaş bir insan bunu niye yapar ki diyorum. Durduk yere başını belaya sokmanın anlamı nedir? Yaptığın marifetmiş gibi paylaşım yapıyorsun. Nereden bakarsan bak akıl tutulması.

Bu en son olan. Sosyal medya rezilliklerini zaten anlatmayla bitiremiyoruz. Müstehcenlikler, kepazelikler, şaklabanlıklar.

Amerika Florida’da çocukların sosyal medya kullanımına kısıtlama getirildi. 14 yaşından küçük çocuklar sosyal medya hesabı açamıyorlar artık bir müddet sonra.

Çocuklarımız daha 1 yaşındayken telefonla ve tabletle tanıştırıyoruz. Seksek ve saklambaç oynaması gereken yaşlarda apartman merdivenlerinde ellerinde telefonla oynuyorlar.

Sonrası her birisi birer robot. İletişim yok. Küçüğe sevgi, büyüğe saygı eksik. Sorunlarda iletişim noktalarında sıfır durumdalar. Kızı erkeği fark etmiyor. Çocukken gördükleri rekorder kayıt vazifeleri büyük yaşlarda çözüme negatif olarak yansıyor. Toplumun en küçük temel yapı taşı aile daha en başında eksik başlıyor. Önce aile ile iletişim ardından yavaş yavaş toplumla iletişim kopuyor. Gençlik ve üretim çağında ellerinin yatkınlığını öğrenme dönemini geçirmiş oluyor. Üretmede sıkıntı önce aileyi, sonra toplumu etkiliyor.

Ben ne yaptım demek için artık çok geç oluyor.

Zaman artık ilacı olamıyor. Çocuğumuza tırı kullandırıyoruz ve sosyal medyada paylaşıyoruz. Belki bu babanın sosyal medya ile ilişkisi küçük yaşlarda başlamadı ama kendini eğitme noktasında eksik kaldığı kesin.

TikTok kaldırılsın diye defalarca uyarılarda bulunmuştum. Sosyal medyayı uygun kullanma dersi verilmeli artık küçük yaşlarda.

Verilmeli ki yanlışı, doğruyu daha küçükken öğrenelim.

Yeniden görüşmek üzere...