PÜF NOKTASI
Kur’an-ı Kerim’in Değiştirilmediğinin İspatı
İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA),dünyanın farklı bölgelerindeki önemli ve müzelerde yer alan eski Kur’an-ı Kerim nüshalarının tıpkı basımını yayınladı.
IRCICA’nın projesi kapsamında ilk yüz yıla ait Kur’an-ı Kerim’ler, dünyada ilk kez titiz bir çalışmayla kayda geçirildi. İlk yüz yıl Mushaflarının Kur’an-ı Kerim’in hiç değişmeden günümüze ulaştığı gerçeğinin delilleri olduğunu belirten IRCICA Genel Direktörü Dr. Halit Eren, Kur’an-ı Kerim metninin Hz. Osman devrinde yedi nüsha olarak çoğaltıldığını ve Mekke, Medine, Kufe, Şam ve Kahire gibi İslam coğrafyasının başlıca şehirlerine ulaşıldığını kaydetti. 
Eren, sözlerini şöyle sürdürdü; ‘’ Yayınlanan ilk Mushaf, Topkapı Sarayı’nda bulunan ve Hz. Osman’a nispet edilen Kur’an-ı Kerim nüshasıdır. İkinci olarak, yine Hz. Osman’a nispet edilen Kahire’deki ‘’Meşhed-i Hüseyni Mushaf’ı’’ olarak bilinen Mushaf yayınlanmıştır. Sonraki çalışmada ise Hz Ali (R.A)’ye izafe edilen ‘’ Sana Mushaf’ın yayımlanarak Kahire Mushaf’ı ile Mukayeseli olarak basıldı. Yine bu kapsamda Kahire İslam Eserleri Müzesi Mushaf’ı, olarak bilinen nüsha ile Paris’te bulunan Kur’an-ı Kerim sayfaları yayımlandı. Çalışmalar devam ediyor. Kur’an-ı Kerim’in ilk Mushafları incelendi ve orijinal metinleri üzerinden harf, harf karşılaştırmalar yapıldı. Bu Mushaflar, Kur’an-ı Kerim’in değiştirilmediğini ispatlamaktadır.’’diyerek son noktayı koydu. İşin ehlinin açıklamasıyla bu iş şüpheye ve tereddüde mahal vermeyecek kadar netleşti.