Norveç Nobel Komitesi, bu yıl Barış Ödülü'ne layık gördüğü Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos'a verdi. Santos, 1 milyon dolar tutarındaki ödülü barışın sağlanması için bağışlayacağını belirtti.
Kolombiya'da 50 yıllık iç savaşı bitirmek için gösterdiği çaanın sonrası Santos, Nobel  Barış Ödülü'ne layık görülmüştü. 
Santos, hükümet ile Kolombiya Devrimci Güçleri (FARC) arasında anlaşma sağlamak için gerçekten çok gayret sarf etmişti. Sonunda neticeye ulaşmıştı. Fakat geçen hafta varılan anlaşma referandumda reddedildi. Santos bu duruma çok üzüldü. Yine de barış için çaba sarf etmekten vazgeçmeyeceğini  belirtti. Geçtiğimiz gün duygusal bir konuşma yaptı. Konuşmasında "Ben, nefret ve öfkenin ötesinden gelmeyi iç savaşın mağdurlarından öğrendim. Ülkemde barışı sağlayana kadar tek bir saniye kaybetmeyeceğim." diyerek barışta ısrarcı olduğunu bir kez daha dile getirdi. 
Santos, Nobel Barış Ödülü ile verilecel yaklaşık 1 milyon dolar tutarındaki ödülü, iç savaştan en fazla etkilenen yerlerde alt yapının yeniden inşa edilmesi için kullanacağını belirtti. Ey Obama, ey ABD Temsicliler Meclisi kulaklarınız çınlasın. Adam, ülkesindeki çatışmalar son bulsun diye 1 milyon dolar tutarındaki ödülden vazgeçiyor. Siz, dünyayı karıştırmak için, kafanıza  koyduğunuz yerleri işgal etmek için gece gündüz plan yapıyorsunuz. 
Sizin, sevgiden yana hiç mi bir adımınız yok. Yazıklar olsun. Nedir sizin derdiniz? Dünyanın kanını eme eme doyamadınız. Hani derler ya; gözünüzü toprak doyursun. Az kaldı. O topraklar gözünüze dizinize duracak. Artık bir düşüşe geçtiniz. Sonunuz bakalım nasıl olacak? Ömrü olan görecek. O sonu gelmez ve bitmek bilmez hava ve hevesinizin elbet bir sonu gelecek. Yeter artık. 
AB'DEN KAÇAN 2. ÜLKE İTALYA MI OLACAK?
Brexit referandumu ile Avrupa Birliği'nden ayrılan İngiltere'den sonra sıra İtalya'da Avrupa Birliği'nin orta vadede dağılabileceği de söylentiler arasında. 
İngiltere "Brexit"le birlikten ayrılmıştı. Evet, bir müddet sonra İtalya'da "Quitaly" sloganıyla birlikten ayrılacak. 
İtalya'nın huzursuzluğu son yapılan zirvede daha gün yüzüne çıktı. Ekonomik ve muhacirler konusunda İtalya'da zor durumda. 
Merak etmeyin beyler, siz muhacirlere sırt çevirdiniz. Aman rahatınız bozulmasın diye, Şimdi de o rahatınız size sırtını dönecek ve artık her geçen gün rahatsızlığınız artacak. Durun bakalım daha başınıza neler gelecek neler? Gerçekten bugünleriniz iyi günler. Asıl o üzerine toz konduramadığınız Avrupa Birliğiniz dağılınca siz o zaman görün bunların halini.
ZEYTİNBURNU BELEDİYESİ'NE TEŞEKKÜRLER
Zeytinburnu Belediyesi temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen atık pil toplama kampanyasında 7 bin 261 kilo atık pil toplayarak bir rekor kırdı. Zeytinburnu Belediyesi yetkilerini ve Zeytinburnu sakinlerini gösterdikleri duyarlılıktan dolayı tebrik ediyor, teşekkürlerimizi sunuyoruz.
PÜF NOKTASI
İmam-ı Gazali'den önemli nasihatler
Babana itaat et. Boş sözden uzak dur. Alının hemen kabul etmeyeceği şeyi söyleme. Ağırbaşlı ol. Ağırbaşlı, terbiyeli, saygılı ve nezaketli olmaya çok dikkat et ve itina göster. Ancak böyle yaparken gurura kapılma. 
Herkese hoşnut davran. Dostuna da düşmanına da hoşnutluk göster. 
Orta yolu tut. Bütün işlerinde orta yolu tut. Az konuş. Karşılaştığın her Müslüman'a selam ver. Yürüyüşüne dikkat et. Ölçülü adımlarla yürü, ayaklarını yerde sürükleyerek yürüme. Sağa sola bakarak yürüme.