Sakarya'nın Akyazı ilçesinde, kırmızı tomurcuklu görüntüsüyle bilinen "yılbaşı çiçeği" kokina, yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte ilgi odağı haline geliyor. Halk arasında bereket ve uğur getirdiğine inanılan kokina çiçeği, çiçekçilerde yoğun talep görüyor.

15 yıldır çiçekçilik yapan Gülnaz Akyol, kokinanın evlere şans, huzur ve mutluluk getirdiğine olan inancın yılbaşı geleneği haline geldiğini belirtiyor. Akyol, müşterilerin kokinanın bir yıl boyunca kırmızı rengini koruması durumunda ev sahibi olacaklarına inandıklarını ifade ediyor.

Bu özel çiçeğin bu yıl daha fazla bulunduğunu ve talebin arttığını söyleyen Akyol, müşterilerin gelip sorduğu kadar telefonla ve internet üzerinden de taleplerin geldiğini belirtiyor.

Kokina buketlerinin içine eklediği kozalaklarla da dekoratif bir dokunuş yaptığını ifade eden Akyol, kozalakların kışı simgelediğini ve görsellik için kullanıldığını dile getiriyor.

Yılbaşı çiçeği kokina, sadece estetik bir tercih olmanın ötesinde, insanların geleneksel inançları ve dilekleriyle örülü bir yeni yıl simgesi olarak öne çıkıyor.