Süper Lig’de liderliği sürdüren Beşiktaş, evinde Ankaragücü’ne 2-0 öne geçmesine rağmen puan vererek adeta rakiplerini ümitlendiriyor. 2-0 öne geçip skoru korumak isterken 2 penaltı ve yenilen 2 gol Beşiktaş’ta tüm planları alt üst etti.

Maç öncesi söylemiştik Ankaragücü çıkışta ve tehlikeli bir takım diye sebebi ise özellikle ileri uçtaki oyuncuları acayip formda olmasıydı ki keza maçta 2 önemli ismi de yoktu fakat buna rağmen puan çıkartmayı başardılar. Beşiktaş ise geriye yaslanmanın bedelini ağır ödedi desek yeridir.

Öne geçilmiş bir maçta bu kadar geriye yaslanmak Beşiktaş gibi büyük bir takıma yakışmadı. Hele ki son dakikada gelen Gökhan Töre’nin faulü ve penaltı zaten bütün keyifleri kaçırdı.

Bu takımın en büyük faktörü Aboubakar’mış. Bu maçta da yine eksikliği bir hayli fazla hissedildi. Larin’den Beşiktaş Aboubakar olmayınca çok fazla katkı alamıyor. Çünkü onun sahada Larin’e yarattığı alanlar Larin’in daha çok gol atmasına katkı sağlıyordu.

Birde Oğuzhan Özyakup’un sakatlanması Beşiktaş için sıkıntı yaşatabilir. Çünkü takımda önemli isimlerden bir tanesi Oğuzhan. Güzel de form tutmuştu hani fakat bu sakatlık kısa sürede geçer mi bilmiyorum en az 3 maç diyorlar. 3 maçta son haftalara girerken önemli bir eksiklik.

Şimdi rakip Sivasspor ve onlarda çıkışa geçen güzel futbol oynayan bir ekip. Beşiktaş için belki de en zor deplasmanlardan bir tanesi. Rıza hocayla son haftalarda özellikle iyi oyun sergileyip ve 2-0 geriden gelip kazanan bir Sivasspor takımı sahada olacak. Sergen hocanın dikkat etmesi gereken maçlardan biri de bu ve özellikle son haftalar yaklaşırken her maça kader maçı olarak bakılıyor.

Zaten Beşiktaş’ın kalan deplasman maçlarının hepsi birbirinden zorlu rakipler; Sivasspor, Rizespor, Galatasaray ve Göztepe. Bunlardan hiçbirine kolay bir maç diyemeyiz herhalde.

Son haftalara girerken puan farkını korumak isteyen Sergen hocanın bu maçlarda oyuncularından maksimum performans beklediğini biliyoruz. Bir hata daha tüm olumlu havayı olumsuz yere götürebilir. Çünkü Fenerbahçe ve Galatasaray’ın puan farkına rağmen bu hataları değerlendirecek olmaları takım üstündeki baskıyı daha da artırabilir. Rakip Sivasspor bekleyelim görelim…