2 yıl önce Antalya Serik’te vicdanları sızlatan bir olay yaşandı. Sokak köpeklerinden kaçarken kamyonun altında kalıp ağır yaralanan kız çocuğu Mahra Pelin Pınar kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Bu olayın ardından sokak köpekleri sorunu yeniden gündeme taşınmış ve geçen 2 yıl içinde hiç gündemden düşmemişti. Bu süre içinde de sahipsiz köpek olayları da bir hayli artmıştı.

KEDİ EROS’A GELELİM

İstanbul’da bir sitede Eros isimli kediyi tekmeleyerek öldürülmesi olayı. Site sakinleri ve hayvanseverler günlerce protesto gösterisi düzenledi. Medyada Kedi Eros’la ilgili haberler boy boy yer aldı. Kedi Eros’a bunu yapan site sakini adam gözaltına alınıp yargılandı. Serbest bırakılması vicdanları yaraladı. Öncesinde sonrasında medya Kedi Eros’la ilgili Anayasal düzenlemeler gelmesi yönünde defalarca haklı haberler yaptı.

Siyasiler Kedi Eros’la ilgili açıklamalarda bulundu. Ünlüler Kedi Eros davasına müdahil olmak istedi. Kısacası Kedi Eros davası ülkenin gündemine oturdu ve uzunca bir süre hiç gündemden düşmedi.

MAHRA’NIN BABASI HAKLI DEĞİL Mİ?

Kedi Eros’un ülke gündeminde uzun süre yer alması haklı olunsa da Mahra’nın babası Murat Pınar’ın isyanı sizce haklı değil mi. 2 gün önce söylediklerini aynen aktarıyorum

"Bir kedi Eros'un 6 dakika işkence edildiği, acı çektiği dava gündem oldu. Türkiye bunu günlerce konuştu. 23 gün acı çeken Mahra'mın acısı bu kadar konuşulmadı. Davamızın arkasındayız. Ceza davasının olumlu sonuçlanmasını bekliyoruz. Savcılarımız gereken her şeyi yapıyor. 26 Mart Salı günü Serik Adliyesi'nde saat 10.20'de Mahra Melin Pınar'ın davası var. Biz orada olacağız. Birçok sevenimiz, gönüllülerimiz, dostlarımız orada olacak. Katılmak isteyen, gelmek isteyen, 'önce insan' diyen herkesi de bekliyoruz. Davamızın bir an evvel sonuçlanması için yüce adaletimize güveniyoruz. Gerekli yargılamaları yapıp, cezaları verip davayı sonuçlandırmasını bekliyoruz."

MAHRA’NIN BABASININ YERİNDE SİZ OLSAYDINIZ…

Çok acı bir olay. Hala dün gibi yaşıyorum Antalya Serik’teki kazayı. Kanlar içindeki Mahra’nın görüntüsü. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Mahra’nın 23 günlük yaşam mücadelesi, ardından hayatını kaybetmesi. Allah göstermesin Mahra’nın ailesinin yaşadıklarını kim anlatabilir? Kim bu olayla ilgili konuşabilir? Kim bu olay sonrasında yaşamını normal normal sürdürebilir? Mahranın babasının isyanı bu. Bin insan. Gencecik bir fidan. Sahipsiz köpeklerden kaçarken hayatını kaybetti. Mahra’nın babasına destek verelim.

Onu hayattan koparan köpekler ve kamyon.

Sahipsiz  köpek sorununu kökten çözmemiz gerekiyor.

Allah Mahra’nın ailesinin yardımcısı olsun.

Allah Mahra’nın babasına sabır ihsan eylesin.

Allah hiç kimseye böyle bir acı yaşatmasın.