İslam alemi için mübarek kabul edilen Ramazan şuanlar itibarıyla pak havasıyla ülkemize nüfus etmeye başladı.

Vakitlerden bir nisan akşamıydı. Tüm alem bir önceki gün için hazırlığını tamamladı. Tüm canlı teyakkuz halinde. Herkes emri yerine getirmek için gecenin bir yarısında uyandı besin ihtiyaçlarını giderdi ibadetini tamamladı ve uykunun derin kuytusuna bıraktı kendini.

İlahi bir emir için gerekli tüm önlemler alınmıştı. Şeytan zincire vurulmuş, müslüman için hayır ve hasenat adına ne mümkün ise zaman ona göre ayarlanmıştı.

Ramazan rahmettir!

Müslümanların günahlardan sıyrılıp selamete erdiği bu mübarek günlerde ibadete sımsıkı sarılıp, Müslümanlardan bolca hayır ve dua almak, zekat infak etmek her an hayır konuşmak, ibadetlerle meşgul olmak şüphesiz bizim için bir kurtuluş vesilesi olacaktır.

Peygamber Efendimiz (sav) Recep ayı girdiğinde; “Allah’ım! Recep ve Şaban aylarını bize mübarek kıl ve bizi Ramazan’a kavuştur” şeklinde dua etmiş ve bu kutlu zamanların önemine dikkat çekmiştir.

Aradan geçen bunca zamanın ardından hiç eksilmeyen ramazan bereketini üzerimizde hissettiğimiz bu günlerde zamanın kıymetini bilip, bize verilen bunca nimete uygun hareket ederek ibadetlerimizi ihya etmemiz boynumuzun borcudur.

Kalp kırmamak, kırık kalplerden gönül almak, sohbet ve muhabbeti sıkı tutmak, her alanda hayır ile yad edilecek olan hayırlarda yarışmak için bu aylarda sıkı sıkıya hemhal olmamız gerekmektedir.

Ramazan berekettir!

Fakir fukarayı gözetip bu zor zamanlarda ihtiyaçlarını gidermek bir Müslümanın, kilerinde aş olmak, gönüllerinde mutluluk olmak tarifi anlat ası güç şeylerdir.

Ramazanın bir yandan da paylaşmak olduğunu unutmamak gerekir. Evet böylesi çetin bir hastalığın olduğu zamanda çok sağlıklı bir durum olmasa da bu duruma uygun şekilde yardımcı olmak, en azından buna niyet etmekte bir hayır olacaktır bizim için.

Fırsat bilmek lazım bu zamanları.

Her an ölecekmiş gibi ibadet etmek lazım.

Varlığını sürdürdüğün hayattan koparacak olan o son nefesin ensende seyir halinde olduğunu idrak etmek lazım.

Fırsat bilip ona göre yaşamak gerek hayatı. Bir an nefesin kesilip yok olacağını bilip, dünyadaki sermaye tarlasını bu uğurda ekip biçmek lazım.

Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise, cehennemden kurtuluş olan, Ramazan ayı, tüm İslam alemi için mübarek olsun. Amin.