Yaşadığımız hayatımız boyunca ekmek ve sudan sonra belkide en önemli özelliklerinden birisi de iletişim olabilir. İnsanın yapısında bulunan merak içgüdüsü, onu devamlı bulunduğu ortamda haberdar olmaya zorlamıştır. O kadar çok ileri gitmiştir ki bu duygu, sonda insanoğlu için her şeyden haberdar olma iddiası gün gelmiş bütün benliğini kaplamıştır adeta.
Radyo hayatımızda varken, onsuz yapamıyorduk. Olayların haberlerini almak için. Gazete de bizim için çok önemliyi. Haberden başka yorumda vardı. Derken televizyon girdi dünyamıza. Birçok kesim televizyon,  gazetedekilerin sonunu getirecek zannetti. Ama gazeteler direndi. Bu seferde internet yayılınca hemen herkes gazetelerin sonunun geldiğini zannettiler.
Ama ne oldu; gazeteler verdiği mücadelede yarada alsa, yoluna devam etti. Günümüzde teknolojinin doruğa ulaştığı günüüzde gazetelerde tabiki günümüzün şartlarına göre kendilerini yeniledi. Boş durmadı, kademe kademe teknolojinin imkanlarını kullanarak mücadelesin i sürdürdü.
Sabahleyin şöyle katlayarak gazeteyi okumaya bşaladığınızda birde yanınızda çayınız odlumu demeyin keyfinize. Okumak insanın gelişmesini sağlıyor. Her ne kadar görüntüde önemli isede okumanın yeri başka oluyor. Çok şükür ki yapılan kampanyalarla okuma yazma oranımız her geçen gün artıyor. Birde okuma alışkanlığımızı artırırsak çok güzel olacak. 
Neyse, günümüzde kadar birçok gazete çıktı, ve yayın hayatını sürdürdü, sürdürüyorda. Gazetesiz yapamayız. Tabii buna alışanlar için. Gazeteyi benimseyip sevenler için bu tespit.
 Haber, artık heryerde, ulaşmak çok zor değil ama haberlerin birde ayrıntısı var. Bunu iyi görüpte iyi bir şekilde okunacak ilgi çekecek hale getirmekte önemli.
Ayrıntılı Haber’in en büyük özelliği, haberi vermek, hatta ayrıntısına kadar vermek, ama bakış açısı olarak habere odaklanma. Bütün mesele bu. Görüşler olabilir ama aşırıya kaçmadan.
Size gelene kadar, bütün elemanlar ellerinden geleni yapıyor. Hatta büyük fedakarlıklar yaparak sizlere bu pırıl pırıl gazeteyi hazırlayıp ulaştırma gayretinde olan bu değerli vefakar arkadaşlara kuvvet ve sabır diliyorum. 
Gerçekten farklı bir gazete olan Ayrıntılı Haber’e sahip çıkacağınızdan şüphem yok. Efsane gerçekten geri döndü.
Derdimiz;
Sevgiyi sevdirmek.
Biz derdimizi çok seviyoruz.