Olursa olsun ne olacak diyenleri duyar gibiyim. Sıradan bir makale başlığı gibi duruyor ama Artvin Hopa’da 31 Mart yerel seçimleri öncesinde ilginç bir durum gerçekleşmiş. Durum ortaokul sıralarında aynı sıraya oturan 3 öğrencinin adının ve soyadının aynı olması gibi bir durum.

Eşim anlatmıştı. İlkokuldan çıktıktan sonra ortaokulun yolunu tutmuş. Hiç kimse birbirini tanımıyor. Herkes kafasına göre sıraya oturmuş. Sonra öğretmen sınıfa girmiş ve başlamış tanışmaya. Sıra o sıraya gelmiş. Sırada oturan 3 öğrenci adının soyadının Mustafa Kaya olduğunu söylemiş. Herkes şaşkın tabi. Nasıl olur filan. Hatta içlerinden birinin de babalarının adı Ramazan. Yok artık derken anne isimleri farklı. 2’si uzun biri kısa. Kısa olan hemen ayırt edilmiş. İki uzunun da önüne köyünün ismi konularak yola devam edilmiş. Yani 3 Mustafa Kaya’lı sınıf böyle ayrışmış.

Gelelim Artvin Hopa’ya. Hopa’da ne olmuş diye soranları duyuyorum sanki. 31 Mart yerel seçimler öncesi Arvin’de ilginç bir durum söz konusu. CHP Artvin Hopa’da adayını açıkladı. Adayının ismi Utku Cihan. Buraya kadar her şey normal. AK Parti ise 5 aday adayının içinden bir ismi açıklayacak ama daha açıklamadı. Bu adaylardan birinin adı da Utku Cihan. Eğer AK Parti Utku Cihan’ı aday gösterirse 31 Mart Yerel seçimlerinde ilginç bir yarış olacak. Bu arada AK Parti’nin adayı Utku Cihan’ın tam adı Ati Utku Cihan. Ati ismiyle yine de ayrışsa da Utku Cihan benzerliği Hopa’da gündemdeymiş.

Peki kime yarar?

İki aynı isimli adayın yarışması kime yarar bunun bir benzeri yaşanmadığı için diyecek bir şey yok. Eğer sıra ve logoları gözetmeden isme göre tercihini yapacak olan seçmen olursa karıştırması muhtemel. AK Parti’ye oy verecek seçmen CHP’ye, CHP’ye oy verecek seçmen AK Parti’ye mührü basabilir.

Yeniden görüşmek üzere…