Önce Celalettin Turkar’ı tanıyalım ; Giresun ‘un Şebinkarahisar ilçesinde bir ilkokulda sınıf öğretmeni. Dünyada eşi benzeri olmayan ve uzay sektöründe büyük avantaj sağlayabilecek yeni bir uzay mekiği roketi buluşuna imza atarak NASA’ya bile parmak ısırttı.
Öğretmen Turkar, tasarladığı roketin dünyada bulunan diğer roketlerden farklı olarak çalışacak olduğunu, uzun yıllar önce yaşadığı bir olaydan esinlenerek farklı bir sisteme sahip mekik roketi tasarladığını söyledi.
Turkar , çalışmasının detaylarını şöyle izah ediyor:
‘’Oksijen deposundan ve yakıt deposundan gelen oksijen ile yakıtın roketin karıştırma kısmında karıştırılarak, gaz pompası ve ateşleme merkezi yardımıyla yanma odasında patlatılması sonucu oluşan basınçlı gazın vatlın açılmasıyla huni şeklindeki yapıdan dışarı çıkarak,roketin başlığına çarpar,bu çarpmanın etkisiyle roket harekete geçer.’’
Çalışma düzeni böyle. Avusturya Patent Bürosu tarafından verilen rapor ile dünyada bir benzerininolmadığının tescil edildiğini belirten Turkar, ‘’ Bu raporla Türkiye’de de incelemeli patent alma hakkına sahip olduk. Buluşumu diğer roketlerden ayıran özellik, çok sayıda yakıt tankına gerek duymaması iç darbeyle hareket etmesi ve fazla yakıta gerek duymaması oldu. Kanatçıklara gerek duymadan yönünü bulabilen ve uzayda hızlanma özelliğine sahip roket, yeryüzüne inişlerde de daha kolay ve risksiz olarak öne çıkıyor.’’ Şeklinde açıklamada bulunuyor.
Turkar , TÜBİTAK tarafından da ulusal patent almış, bu dalda bir ödülde almış. Böyle bir çalışmanın tabiî ki takdiri ve ödülü olacak. Kendisini bizde tebrik ediyoruz. Bünyemizde ne mucitler var. Yeter ki onlara imkan verilsin. Onlara yardımcı olunsun. Neler, neler yapabileceğimiz ortada Millet olarak. Güzel şeyler olacak. Biz sevgiden yanayız.
ALTIN GÜNÜ SANAT GÜNÜ OLDU
Toplumda geleneksel hale gelmiş bulunan altın günü toplama faaliyeti, Edirne ‘de bir grup kadın tarafından -3 boyutlu resim iş günü-olarak değişti. Kadınlar haftanın belirli günlerinde yaptıkları 3 boyutlu resimleri satarak aile ekonomisine katkı sağlıyor. Ne güzel bir uygulama kendilerini tebrik ederiz. Bu güzel çalışmanın her tarafta yayılmasını dileriz.
HATA BULMAK İÇİN 15 YIL KURANI KERİM’İ İNCELEDİ, SONUNDA MÜSLÜMAN OLDU
Prof. Dr. Gary Miller, Kanada’da yaşayan bir insan. Kuran-ı Kerim’de bilimsel ve tarihi hataları bulmak için 15 yılını verdi. Adeta kendini bu işe adadı. Araştırdı , inceledi. Ama bu kadar yıl uğraşmasına rağmen bir tek hata ve çelişki bulamadı. Sonunda Müslüman oldu. Adını da Hz.Ömer (R.A)’dan çok etkilendiği için Ömer olarak değiştirdi. Elhamdülillah. İslam ‘ın kusursuz olduğunu bilimsel olarak ispatladı. Aslında onun amacı İslam’ı zedeleyip alçaltmaktı. Ama şimdi daha fazla yüceltmiş oldu. Darısı sıradakilerin başına...