Galatasaray derbide Beşiktaş’ı 3-1 mağlup ederek puan farkını 3’e düşürdü. Haftanın kaybedeni Beşiktaş, son 2 maç öncesi rakiplerinin nefesini ensesinde daha da hissetmeye başladı.

Derbi öncesi puan hesapları yapan Beşiktaş, Galatasaray’ın etkili oyununa karşı maça ortak olamadı. 3-1 biten karşılaşmada ikinci yarı farkın daha da açılması hiçten değildi. Sergen hocanın en büyük eksikliği ise hiç şüphesiz Vincent Aboubakar oldu. Larin karşılaşmada çok etkisiz kaldı. Ghezzal ise belki de bu sezonki en etkisiz maçlarından birini oynadı.

Fatih Terim ise her zamanki gibi final maçlarından birini daha kazanmayı bildi. 3-1 gibi net skor alan tecrübeli hoca maç sonu farkında daha da artabileceğini ve hak ettikleri bir galibiyet aldıklarını söyledi. Şüphesiz Galatasaray, Fenerbahçe derbisinden sonra bu derbide de etkili oyununu sergileyerek farkını gösterdi.

Fener farkı 2’ye düşürdü

Fenerbahçe ise Ankaragücü’nü 2-1 mağlup ederek puan farkını 2’ye düşürerek bende varım dedi. Karşılaşmanın ilk dakikalarından geriye düşen Fenerbahçe, Ozan’ın ilk yarı sonunda attığı golle maça yeniden ortak oldu. Sayısız gol pozisyonundan yararlanamayan Kanarya 3 puanı ise 90+6’da Valencia’nın ayağından bulduğu golle aldı.

Son haftaların formda oyuncusu Valencia Ankaragücü maçını da boş geçmeyerek adeta takımını şampiyonluk yarışında tutan oyuncu oldu. Fenerbahçe önümüzdeki maç Sivasspor’u ağırlayacak fakat kolay bir maç olmayacak. Sivas takımı son haftalarda güzel oyunuyla etkili bir performans sergilerken Fenerbahçe ise galibiyete odaklanıp takibi sürdürmek istiyor. Çekişmeli bir mücadele bizleri bekliyor olacak.

2 maç 3 şampiyonluk adayı

Takımların puan olarak iyice birbirlerine yaklaşması kalan son 2 haftayı daha da heyecanlı hale getirmiş oldu. Şuan 3 takımında şampiyonluk yarışında olması ile birlikte bizleri heyecan dolu 2 hafta bekliyor olacak. Lider Beşiktaş, sahasında Karagümrük ile karşılaşacak. Sergen Yalçın’ın bir beraberlik ve bir galibiyete ihtiyacı var şampiyonluk için, diğer yandan en yakın takipçisi Fenerbahçe ise evinde Sivasspor’u ağırlayacak. Bir diğer takipçi Galatasaray ise Denizlispor deplasmanında 3 puanı arayacak takım olacak.

Şampiyonluk yarışı tüm hızıyla sürecek ipi kim göğüsleyecek. Bekleyelim görelim…