Beşiktaş ve Fenerbahçe bugün dev derbi de karşı karşıya gelecek. Peki kim galip gelecek? Zirvenin sahibi Beşiktaş mı? Yoksa şampiyonluk şansını sürdürmek isteyen Fenerbahçe mi?

Herkes bilir derbi havaları çok başka olur, bugün de onlardan bir tanesi. Şampiyonluk yarışında son haftalara yaklaşırken lider Beşiktaş, evinde Fenerbahçe'yi konuk edecek. Yarıştaki rakiplerinden Kanarya'nın işini daha zor bir duruma sokmak isteyen Kara Kartal, bu karşılaşmayı kazanarak zirvede ne kadar güçlü olduğunu bir kere daha göstermek istiyor.

Oyun planı ne olur bilinmez ama Sergen Yalçın bu karşılaşmada bütün kozunu galibiyetten yana kullanacaktır. Çünkü bu maçı kazanması durumunda hem liderliği sürdürecek hem de yarıştaki rakiplerinden biri saf dışı kalacak. Sergen hoca bunun avantajını iyi kullanacaktır. Rakip her ne kadar tehlikeli olsa da mutlaka bir galibiyet planı vardır.

Oyunun kontrolünü elinde tutarak, üstün bir oyun anlayışıyla takımı sahada olacaktır. Sergen hoca rakibe çok fazla topla oynama şansı vermek istemeyecektir. Tedbir her zaman olacaktır ama bir yandan da galibiyet için bütün fırsatları iyi değerlendirecektir.

Takımda hemen hemen her oyuncu gol katkısı sunuyor ve bu da Yalçın'ın elindeki en büyük kozlardan bir tanesi. Özellikle Ghezzal-Aboubakar işbirliğini bu maçta da görebiliriz.

Bulut'un son şansı

Diğer taraftan Fenerbahçe'de ise eleştirilerin odağı olan Erol Bulut için birçok isme göre bu maç son şans olarak biliniyor. Bu maçta yaşanacak bir yenilgi sezona şampiyonluk parolası ile çıkan Fenerbahçe'de tüm planları alt üst edecek. Peki ya Erol Bulut bu mücadeleden galip çıkacak mı? İstatistikler bu sezon dış sahada lider Fenerbahçe diyor elbette. Fakat derbilerin havası farklı olur ve en favorisi bile kaybedebiliyor. Bu yüzden bu maçta Erol Bulut'un ne yapıp edip bu maçı en kötü 1 puanla bitirmesi gerekiyor.

Kazanırsa ne olur?

Derbiyi Fenerbahçe eğer kazanırsa hem Erol Bulut'un açısından hem de Fenerbahçe açısından bir başka dönüm açısı olabilir. Çünkü burada kazanılacak bir 3 puan hem takımı ateşleyecektir, hem de şampiyonluk yolunda takımı daha da ileri götürecektir.

Şartlar ne olursa olsun Fenerbahçe, her ne kadar puan kayıpları yaşasa da bu maçta yine galibiyet alacak potansiyele sahip. Trabzonspor maçında da çok iyi durumda olmasalar da iyi bir golle 3 puanı çıkartmayı başarmışlardı.

Haftasonu seyir keyfiyle izleyicilerin gözünün pasını silecek bir derbi olması dileğiyle... Bekleyelim görelim...