70 gündür Filistin’e hunharca saldıran İsrail çoluk çocuk, okul, hastane, kilise, BM barınağı demeden bomba yağdırıyor. Güneye gidin diyor, güneye giderken vuruyor. Hastaneyi boşaltın diyor, hastanede siviller olduğunu bile bile vuruyor. İnsanlar kiliseye sığınıyor, kiliseyi bombalıyor. Gazzeliler en güvenilir yer diye BM tesislerine sığınıyor, BM tesislerini bombalıyor. Yani topyekün, hedef gözetmeksizin herkesi öldürmek istiyor. Dünyanın gözünün içine baka baka soykırım yapıyor.

İsrail bunları yaparken de yalan söylüyor. Orayı biz vurmadık, hamas yaptı gibi. Türkiye İsrail’in Gazze işgalinden bu yalanlarını bir bir ifşa ediyor. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun İsrail’in yalanlarıyla ilgili son toplantıda şunları söylemişti.

"İsrail, 7 Ekim'den itibaren siviller, masum kadınlar, çocuklar, yaşlılar, gazeteciler, sağlık çalışanları, BM çalışanları yanında hakikati de katletmeye çalışıyor. Dünyanın gözleri önünde bir yalan siyaseti sürdürme gayretinde. Biz, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'mizde, İsrail'in bu katliam süreci başlar başlamaz, 7/24 esasına göre, İsrail'in geleneksel medya, sosyal medya üzerinden dezenformasyonunu tespit etmek, yalanları ifşa etmek, gerçeği ortaya koymak misyonunu kendisine temel düstur edinmiş bir birim oluşturduk. Bu birim, ulusal ve uluslararası medyada yoğun şekilde kullanılan içerikler oluşturdu. El Ehli Hastanesine, İsrail, sözüm ona 'Hamas'ın silah yığınakları var' diyerek saldırıda bulundu. Masum insanları, hastaları, sağlık çalışanlarını katletti. Hiç utanmadan döndü dedi ki 'Bunu Hamas yaptı'.

Artık dezenformasyonu üniformalı, resmi unvanları olan devlet görevlileri yapmaya başladı. Bu devlet görevlileri, yüzleri kızarmadan kameralar önünde çıkıp yalan söylediler, belgeler, videolar imal ettiler. Biz yorum yapmadan, işçilik, bir yönüyle de habercilik yaparak gösterilen videoların neden yalan olduğunu, gerçek videonun ne olduğunu gösterdik. Gösterilen fotoğrafın, geçmişten başka bir bağlamı işaret eden fotoğraf olduğunu gösterdik, doğrusunu ortaya koyarak bir kanıt sunmuş olduk. Dünya kamuoyu bu kez İsrail'in bu yalanlarını görmüş oldu. İsrail'in 150'ye yakın yalanını, bizzat devlet kanallarından, devlet yöneticilerinden, başbakanından vesaire çıkan yalanları ifşa etmiş olduk. Biz buna devam edeceğiz."

İSRAİL TAM BİR YALAN MAKİNESİ

Daha dün İsrail askerleri Kudüs’te AA foto muhabirini neden burdan geçiyorsun diyerek ölümüne tekmeledi. Dünya ülkeleri cılızda olsa bu saldırıya tepki gösterdi. 7 Ekim’den bu yana kana doymayan İsrail 89 gazeteciyi de katletti. Filistin’de olan biteni dünyaya duyuran gazetecileri özellikle hedef alan İsrail ordusu adeta eceline yürüyor.

İsrail ordusu dün 3 rehineyi yanlışlıkla öldürdüğünü duyurmuştu. Savaşın başladığı günden bu yana fosfor bombası kullanan İsrail geçen hafta envanterinde fosfor bombalarının olduğunu itiraf etmişti.

Umudum bir an önce Filistin’de katliamın sona ermesi ve katil İsrail devleti yöneticilerinin bir an önce yargılanması.

Allah Müslümanları korusun.