AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum sahada çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışmalar kapsamında sırasıyla Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe’yi ziyaret eden Murat Kurum’a basın mensupları hangi takımı tutuyorsun diye sordu. Murat Kurum ise ‘Ben İstanbul takımlarının hepsini tutuyorum’ diye cevapladı. Bu soru öyle bir soruydu ki yıllar önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı çalışmalarında sorulmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Fenerbahçeli oluşunun bilinmesi ise daha önceye dayanıyordu.

Basın mensupları bu soruyu sorarken belki de bir art niyetleri yoktu ama sorunun cevabı eğer bir takım ismi olduğunda sıkıntı olacaktı. Çünkü Murat Kurum belediye başkanlığını kazandığı takdirde bir takım tutma apoletinin sıkıntısını çekebilirdi. İstanbul’un spor markaları olan Fenerbahçe Beşiktaş ve Galatasaray’ın belediyesel sorunlarını çözerken yanlış anlaşılır ordan yıpranabilirdi. Neyse ki böyle bir tehlike kalmadığı gibi Murat Kurum hem ziyaret ettiği 3 güzide takımımızı hem de İstanbul’da tüm spor kulüplerinin gönlünü aldı.

İSTANBUL’U SPOR BAŞKENTİ YAPACAĞIZ

Malum Türkiye yıllardır organizasyon yapmak için UEFA ve FİFA’nın kapısını aşındırıyor. Son 10 yılda 3 kez final organizasyonu yaptık ama asıl amaç İstanbul’un olimpiyatları alması. Olimpiyatlar sporun atası durumunda. Yıllar önce de olimpiyat stadı ve olimpiyat köyü bunun için inşa edildi. Murat Kurum İstanbul’u bir spor başkenti yapacağız derken kastetmek istediği buydu. İstanbul olimpiyatlara ev sahipliği yapmalı ve marka değerini arttırmalı. Dünyanın gözünde sadece bir başkent olmadığını dosta dünyaya göstermeli. İstanbul’un bunu yapacak gücü ve potansiyeli var.

MURAT KURUM’UN ŞAMPİYON ADAYI

Peki Murat Kurum’un şampiyon adayı kim? Fenerbahçe mi Galatasaray mı? Galatasaray’ın evinde bu soru kendisine soruldu. Hak eden şampiyon olsun dedi ama ikisinin kıyasıya şampiyonluk yarışında olduğundan haberdar olduğunu da vurguladı. Güzel sözlerinin ardından Galatasaray başkanı Dursun Özbek’in Kurum için İstanbul bir şans demesi ve onun verdiği sözleri yerine getirmek için çaba sarfeder açıklaması önce Galatasaraylı seçmene ardından İstanbullu seçmene bir mesaj niteliğindeydi. Tabi anlayana…

KURUM SON ANKETTE ÖNDE

Genar’ın son anketinde Murat Kurum önde çıktı. İstanbulluların teveccühü artık Ekrem İmamoğlu’ndan yana değil. Bunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sürekli gündemde tuttuğu AK Partili Belediyecilik anlayışı var. Türkiye’deki belediye hizmetlerinde AK Partili belediyelerin hizmetiyle CHP’li belediyelerin hizmeti karşılaştırılmayacak vaziyette. Bunu en başında İstanbul’da görmek mümkün. Bunların yanında bazı CHP’li belediyelerde yolsuzluk ve rüşvet operasyonları patlak vermiş vaziyette. Kadıköy, Büyükçekmece.

Yeniden görüşmek üzere