Bir ülkenin çekirdeği en önemli kaynağı insan ve ailedir. Eğer aileyi bozarsanız doğru dürüst ne idareci, ne ekonomist ne de asker yetiştiremezsiniz. Ülkemiz için en hayati bir kurum olan aile bugün büyük bir “saldırı” altındadır. Ve maalesef bizler de bunun farkında olmadan gönüllü bir şekilde her gün bombardımana maruz kalıyoruz.
Televizyonlarda yayınlanan diziler toplum gerçeklerimizle uyuşmadığı halde böyle tanıtılıp aşağılanmaya maruz bırakılıyoruz. Dizilerdeki rol modeller ve verilen mesajlar; toplumumuzu ayakta tutan dini ve ahlaki değerlerle hiç uyuşmamaktadır. Dizilerde verilen mesajlar genellikle şu şekilde olup gerçekten yüz kızartıcıdır. Yuvaların yıkılmasına ve boşanmaların korkunç derecede yükselmesine sebep olmaktadır.
1. İstemediğin biriyle evlendiysen ona ihanet edebilir, başkasıyla aşk yaşayabilirsin!
2. Kötü bir olaydan sonra içki içip etrafı dağıtmalısın!
3. Sevdiğin kişi başkasıyla evlendiyse onların yuvasını bozmalısın!
4. Hiçbir dizide cami, hoca, ezan sesi, minare, tesettür, dini semboller olmamalı!
5. Her dizide yeni elbiseler, ayakkabılar olmalı, alışveriş için hep lüks yerler tercih edilmelidir!
6. Evde ilgi görmeyen adam dışarıda karısını aldatmalı ve bütün suç kadına yüklenmeli, adamın yaptığı da masum gösterilmelidir!
7. Gençlerin mutlaka sevgilisi olmalı, lise ve ortaokul seviyesinde olsa bile çıktığı biri olmalıdır!
8. Birbirlerinin kuyusunu kazan insanlar, hep maskeler ile dolaşmalı ve suç daima bir iki kişinin üzerine yıkılmalıdır!
9. Kavga eden, şiddet uygulayan, hırsızlık ve gasp yapan başrol oyuncuları güler yüzlü, yakışıklı olmalı ve hep haklı nedenlerle yapmalıdır!
10. Anneler hep despot olmalı, babalar ise daima sert ve anlayışsız olmalıdır!
11. Çocuklar her zaman haklı olmalıdır!
12. Kaynanalar hep kötü rol oynamalı, sürekli olarak damadının kuyusunu kazmalıdır!
13. Paranın nereden ve nasıl geldiği belli olmamalı, harcama yaparken hep savurgan olunmalıdır!
14. İş yerleri hep rezidans olmalı, işçi ve esnaf rolleri olmamalıdır!
15. Gençler hep haklı olmalı, haklı çıkmalı başına buyruk hareket etmeli ve kız meseleleri dışında başka da dertleri olmamalıdır!
Maalesef dizilerin verdiği mesajlar bu şekildedir. Bu mesajlar ile Sabetaycıların yaptığı en önemli icraat aile, ahlak, inanç değerlerimizi yıkmaktır.
Sınırlarımızdaki ve Afrin’deki görünen düşmana karşı hem millet, hem devlet hem de ordu olarak teyakkuza geçtik ve düşmanımızı zararsız hale getiriyoruz. Ancak görünmeyen ve sinsi bir şekilde ilerleyen düşmana karşı ise herhangi bir tedbir almıyoruz.
Teröristi yok etmek nasıl ki Milli Savunma Bakanlığı’nın ve Ordunun görevi ise aileye yönelik bu sinsi düşmanı yok etmek de devletin önemli görevleri arasındadır. Ahlak ve inanç değerlerimizle uyuşmayan, bizi asla var olmayacak hayaller peşinde koşturan, eşimize ve çocuğumuza menfi rol modeller sunan bu dizilere alternatif oluşturacak çalışmalar şarttır. Aksi takdirde geleceğe güvenle bakmamıza imkan kalmaz, vesselam…