Bunlardan her yıl 22 Martta kutlanan ve sadece evli olanların katıldığı Kuzu Bayramı’nda akıl durdurucu rezillikler yaşanırdı. Şu kadarını söyleyeyim ki 22 Mart Kuzu Bayramı gecelerindeki babam, televizyon ekranlarından büyük müçtehit edasıyla ahkâm belirleyen kişiden çok farklıdır. Babamın gerçek halini gösteren bir fotoğrafına buradan ulaşabilirsiniz. Annemin de babamın da normal yaşantıları bu fotoğraftakinden 1000 kat daha dejeneredir”.
Babuna ailesinin Sebataycı kökenlerinin, kan kampanyasının büyümesinde ve sonra aniden durmasında büyük etkisi olduğunu iddia etmektedir. Başlangıçta “Oktar Babuna Sabetayist aileden geliyormuş” diye kampanyaya destek veren dönmeler, kendisinin göstermelik değil samimi Müslüman olduğumu öğrendiklerinde kampanyayı durdurmuş ve hastalığı yüzünden kendisini ölüme terk etmişlerdir.
Sabetaycılar konusundaki bu gerçeklerin gündeme getirilmesi; Sabetaycı basını paniğe sürüklemiştir. Bu nedenle Sabetaycı şeyhlerinden biri, toplantıları esnasında ayağa kalkarak “Nasıl olur da bir çocuk Sabetaycı babasını, ailesini ele verir, Sabetaycıların karanlık gizli yönlerini halka açıklar” diye acınası bir hale düşmüştür. Diğer Sabetaycı aileler de deşifre olma korkusu ile büyük bir dehşet yaşamış ve haber yapanlara, ölüm tehditlerinde bulunmuşlardır. Fakat sonunda Sabetaycılar klasik “medyada tekel ve kartel kurma” yöntemlerinden yararlanarak, dindar Müslümanlara düşmanlık etmeye devam etmektedirler, vesselam…