Bu yazıda kimsenin görmediği veya görmek istemediği noktalara değinerek; Suriye İç Savaşının gerçek yüzünü göstermeye çalışacağız. Asıl olarak kimin kiminle savaştığı ile ilgilenip vekil savaşçılarla ikinci derecede bakarak, Suriye Savaşı’nın nasıl kazanılabileceğinin yollarını göstermeye çalışacağız. Son fotoğrafta yani İdlip saldırıları sonucunda görünen durum şudur: Rusya ve İran, Astana sürecini ayaklar altına alarak Türkiye ile yapılan müzakereleri ve uzlaşmaları yok saymışlardır. Adı üstünde “Çatışmasızlık Bölgeleri” denilen sahayı bombalayarak, çatışmanın fitilini ateşlemişlerdir.

Bu durumda; hem Rusya ve İran Ordusuna hem de Esed Rejimine ders vermek zarureti hâsıl olmuştur. Peki, bunu yapmaya gücümüz yeter mi? Öncelikle şu hususun altını çizelim: Hakkın ve doğrunun yanında olanın en büyük yardımcısı Allah’tır. Hiçbir güç O’nun kudretinden kurtulup kaçamaz. Bugüne kadar sadece masum sivilleri öldürmüş olan Rusya, İran, ABD, Esed rejimi ve DAEŞ gibi terör örgütleri, yenilmeye başlamış ve Türk Ordusu ile beraber hareket eden Özgür Suriye Ordusundan (ÖSO’dan) gerekli tokadı yemiştir. Allah’ın izni ile nice kâfir zalimleri mağlup etmiş bu aziz milletin, buna gücü yeter evelallah. Yeter ki birlik ve beraberlikten ayrılmayalım. Evet, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Operasyonları gerçek bir zafer olup tarihe geçmiştir. Ne yazık ki Suriye’de büyük güçlerin askerleri bulunduğu için daha başka zaferlere de ihtiyaç vardır.

Kısaca değinmek gerekirse sınırlı birliklerle icra edilen bu iki savaş nihai zafere ulaşmak için yeterli değildir. Zira 7 senedir devam eden Suriye İç Savaşında; başka zaferlere de ihtiyaç bulunmaktadır. Fırat Kalkanı Harekâtı, görünüşte DAEŞ Terör örgütüne karşı yapılmış olsa da gerçekte ABD ve yandaşlarına karşı yapılmış ve başarılmış bir operasyondur. Sonuçta Batılı ülkeler tarafından desteklenen DAEŞ Örgütüne tokat vurularak savaş dışına itilmesi başarılmıştır. Bugün DAEŞ denilen örgütün yerinde yeller esmektedir. Keza Zeytin Dalı Operasyonu da PKK/PYD unsurlarına karşı yapılarak aslında ABD’ye büyük bir darbe vurulmuştur. Binlerce TIR ve nakliye uçağı ile Türkiye’ye karşı beslenen ve semirtilen PKK güçleri büyük bir darbe ile temizlenmiştir. Sonuçta terör örgütünün aslında kâğıttan bir karton olduğu cümle âleme gösterilmiştir. FETÖ örgütünden temizlenerek ABD’nin kontrolünden kurtulmuş olan Silahlı Kuvvetlerimiz; bu iki operasyonla zafer üstüne zafer kazanarak; İslam düşmanlarına büyük bir ders vermiştir. Bunu tarihin kayıtlarına bu şekilde geçirmek gerekiyor.