Yunus Emre’nin güzel bir deyişidir. Bakın hele nasıl demiş:
Söz ola kese savaşı. Söz ola kestire başı. Söz ola ağulu aşı. Bal ile yağ ede bir söz.

Evet, söz ok gibidir ağızdan çıktı mı bir daha geri dönmez. Bazen güzel bir söz, düşmanı dost eder. Lakin yanlış ve vicdansızca sarf edilen bir söz insanı hem bu dünyada hem de ruz-i mahşerde mahcup ve mesul eder.
İşte Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, öylesine ağulu ve zehirli bir söz söylemiştir ki; bunu hamiyetperver Türk milletinin kabul etmesi mümkün değildir. Zira vatanperver insanların kalbine saplanan bu kurşun yarasına benzeyen söze cevap vermek gerekiyor.

Karamollaoğlu’na söylediği çirkin sözleri kendisine yedirmek önemli bir vazifedir. Lakin daha önce bir şans tanıyıp özür dilemesini beklemek gerekiyor. Bu nedenle makalemde elimden geldiğince hafif kelimeler kullanarak, nezaket sınırları içinde açıklama yapacağım.

Peki! Karamollaoğlu, son bir ay içinde kamuoyu önünde ve Müslüman Türk toplumun değerlerine savaş açan Halktv’de neler söyledi. Hayatını İslam’a feda etmiş kahraman Türk milletinin içine kolayca hazmedemeyeceği bu sözleri dikkatlice inceleyelim. Şöyle diyor:

“Ben diyorum ki helalleşme bu noktada, ordunun bu kademesine gelmiş insanların bu şekilde cezalandırılmasını, Türk ordusunun başındaki bu insanları içime sindiremiyorum. 28 Şubat’la ilgili olarak söylüyorum bunu, Bizi rencide etti” ifadelerini kullanmıştır.

Sözünü ettiği 28 Şubat’ın darbecilikten hüküm giymiş ve rütbesi sökülmüş generalleridir. 10 binden fazla askerin ordudan atılmasına sebep olmuş kişileri savunmaya başladılar. Hâlbuki bu darbeciler, kurmuş oldukları yasadışı Batı Çalışma Örgütü (BÇG) tarafından bu büyük darbe operasyonu ile vatanperver askerlerin çok sevdikleri ordudan atılmasına sebep olmuşlardır. İşte Karamollaoğlu, bu darbe emirlerini veren generalleri savunmaya kalkıyor.

TBMM Araştırma Komisyonu ve bağımsız kuruluşlar tarafından yapılan incelemelerde ülkemizin 250 ile 450 milyar dolar zarara uğratıldığı ve sadece hortumlanan bankaların kurtarılması için 60 milyar dolar halkımızın cebinden çıktığını Karamollaoğlu bilmiyor, sanırım. Zira bunlara sebep olan generallerin hapse atılmasını içine sindiremiyormuş.

28 Şubat 1997 Sürecinde halkın oyları ile seçilerek hükümet kuran Necmettin Erbakan’a kan kusturan, emri altındaki generaller aracılığı ile küfür ettiren ve bu küfür nedeni ile tümgenerallik rütbesine yükselten darbecilere verilen cezalardan; rencide olmuş beyefendi.

Benim anlayamadığım daha önemli bir husus Karamollaoğlu’nun sözlerinden çok onun bu çirkin sözlerine karşı hiçbir tepki göstermeyen Saadet Partisi yöneticileri ve parti teşkilatlarıdır. Bu partililer yarın bir gün seçim olduğunda halkın yüzüne nasıl bakacaklar? Parti genel başkanlarının verdiği demeçlerden dolayı yüzlerine tükürülmeyeceğini mi zannediyorlar? Başlarına gelecekleri hiç düşünmüyorlar mı?

Bu iğrenç konuşmadan iki hafta önce de benzer sözler sarf edip imam hatiplerde okuyan öğrencilere de dil uzatan Karamollaoğlu’na “dur” diyecek bir partili yok mu?