Oyun meraklılarına üzücü haber: Steam Türkiye'den Çekiliyor! Peki hangi tarihte dövize geçeçek? Steam, video oyun tutkunlarını üzecek bir haberle gündeme geldi. Platform konuya ilişkin yaptığı açıklamada döviz kurunda devamlı yaşanan dalgalanmalardan dolayı Türkiye'den çekilme kararı aldıklarını bildirdi. Oyun meraklılarının arama motorlarından son duruma ilişkin bilgi almak için yaptığı aramalardan yola çıkarak konuyu sizin için derledik. İşte detaylar...  

STEAM TÜRKİYE'DEN ÇEKİLİYOR!

Steam Türkiye'den çekilme kararı aldı. Kararı açıkama yaparak duyuran platform, bunda dolar kurundaki dalgalanmaların etkisi olduğunu söyledi. 

İlk 'gerçek' sürücüsüz otomobil ABD'de satışa çıktı İlk 'gerçek' sürücüsüz otomobil ABD'de satışa çıktı

TÜRK LİRASI'YLA ARTIK ALIŞVERİŞ YAPILMAYACAK!

Dijital video oyunu dağıtımı platformu olan Steam, konuya ilişkin yayımlanan açıklamada, "Arjantin ve Türkiye'de son yıllarda yaşanan yüksek kur oynaklığı, oyun geliştiricilerinin bu para birimleri cinsinden uygun fiyatları seçmesini ve sürekli güncel tutmasını güç bir hale getirdi.

Geliştirici buluşmalarımızda ve sohbetlerimizde bu geri bildirimle çok sık karşılaştık. Buna ek olarak, bu ülkelerde/bölgelerde sürekli olarak yaşanan kur dalgalanmaları, ücretler, vergiler ve lojistik sorunlar kaynaklı olarak Steam ödeme yöntemlerini güncel ve çalışır şekilde tutmakta büyük güçlükler yaşadık.

Arjantin ve Türkiye'deki Steam müşterileri için fiyatları USD olarak değiştirmek, bize hem oyunculara hem de partnerlere daha standart ve tutarlı bir hizmet sunmamıza yardımcı olurken aynı zamanda bu ülkelerde/bölgelerde yaşayan Steam kullanıcılarına çeşitli ödeme yöntemleri sunmaya devam edebileceğimiz anlamına geliyor" denildi. 

PEKİ HANGİ TARİHTE DÖVİZE GEÇEÇEK? 

Steam, platform üzerinde oyun oynamak isteyenlerin Türk lirasıyla alışveriş yapabileceği tarihin 20 Kasım olduğunu açıkladı. Bu tarihten itibaren her oyunun dolar cinsinden satışının yapılacağı belirtildi.