Diğer sebep ise tembellik ve cehaletimizdir. Farz olan namazlarımızı kılmayıp sünnet olan teravih namazını kılar isek böyle musibetlere hazır olmak gerekiyor. Hükümetimizde yanlış bir karar alıp teravih namazını camide kılmayı işte böyle yasaklayabiliyor. Elbette hükümeti eleştirirken kendi hatalarımızı da görmeye çalışmamız gerekiyor.

Nursuz pirsiz insani erdemlerden uzak insanlardan kurtulmak istiyor isek yapmamız gereken işlerin başında camiye gitme zorunluluğu vardır. Sadece ramazan ayında ve Cuma namazlarında camiye gider isek büyük bir yanlış yaptığımızı bilmemiz gerekiyor. Camiye elimizden geldiğince her vakitte gitmek zorundayız.

Günde her beş vakitte müezzinlerin yaptığı çağrıya kulak vermeli felaha ve kurtuluşa koşmalıyız. Elbette ev ve işyerlerimizde de namazlarımızı kılmamız gerekiyor. Lakin cemaatle kılınan namazın sevabı 27 kat daha fazladır.

Her konuda rehberimiz olan Hazreti Muhammed Aleyhissalatü Vesselam Bedir savaşında ki; Müslümanların ölüm kalım savaşıdır, cemaatle namaz kılmaya müsaade etmiştir. Sahabelerin yarısı müşriklerle savaşırken diğer yarısı cemaatle namaz kılmıştır.

Bu durum İslam tarihinde emsalsizdir. Demek ki cemaatle namaz çok önemlidir. Bunun önemini kavramak için bu örnekten daha iyisi yoktur, vesselam…