Ne diyeyim ki; İslam şeriatını, büyük haram ve mubah fiilleri çok iyi bilen ve dini konularda uzman bu kişilerden, fıkıh hocalarının çok istifade etmesi lazım. Böyle üstün özelliklere sahip insanlar her yerde bulunmaz!

Elbette siyasetçilerimiz de boş durmuyor. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Kovid-19 ile mücadele kapsamında 29 Nisan’dan 17 Mayıs’a kadar sürecek tam kapanma döneminde alkol yasağı getirilmese tepki gösterirken söylediği sözler “meğer ne cevherlerimiz varmış” dedirtecek cinstendir. Zira Ağbaba’nın  “Alkolü yasaklayanları Allah’a havale ediyorum” şeklindeki sözü tarihe geçecek cinstendir.

Bir başka gülünç olayda ise Halk TV ekranlarında ise içki fetvası veriliyor. CHP’ye yakınlığı ile bilinen Halk TV ekranlarında koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanacak tam kapanma sürecinde alkollü içki satan tekel bayilerinin kapatılması eleştirilirken; Gazete Duvar yazarı Berrin Sönmez, “alkollü içkilerin haram olmadığını” söyleyerek inciler diziyor.

Bu olaylara benzer şekilde bir gemide yaşadığım hadiseyi de anlatayım zira tam bir Ramazan fıkrası olacak niteliktedir.

Bir çok denizcilik şirketinde yasak olmasına rağmen katıldığım bir gemide aşırı derecede içki içiliyordu. Oysa şirketin “içki ve uyuşturucu politikası” her yere asılmış “alkollü içki içilmesi, bulundurulması ve satılması” yasaklanmıştı.

Bende bu yasağın ciddiye alınması için gemi deposunda muhafaza edilen bir kasa alkollü içkiyi bütün personelin gözü önünde denize attım. Bir müddet sonra içkilerin sahibi olduğu anlaşılan 2. Mühendis ve Yağcı personelim; gemi ofisine gelerek benimle konuşmak istediler.

Kendilerine alkollü içki ile ilgili şirket talimatlarını hatırlattım. Yağcı, biraz uyanık çıkmıştı. Bunu hediye olarak aldığını söyledi. Kendisine talimatları uygulamış olduğumu söyledim. Bununla birlikte şikayet etmek istedikleri takdirde “engel olmayacağımı, dilekçelerini derhal şirkete göndereceğimi” söyledim.

Bu durum 2. Mühendisi çok rahatsız etti. Dilekçeye gerek olmadığını fakat bunun hesabını ruz-i mahşerde benden soracağını söyleyerek ofisten ayrıldı.

Elbette bu duruma çok güldüm. Düşünebiliyor musunuz? Mahşer günü Allah’ın haram saydığı alkollü içkilerini denize attım diye benden hesap soracak gemicilerim vardı.

Evet, değerli ilim adamları, siyasetçiler, televizyon habercileri ve gemicilerimizden çok öğreneceğimiz hususlar varmış. Böyle antika insanları her yerde bulamayız, vesselam…