Rahmetli Necip Fazıl Kısakürek, yazmış olduğu kitaba “Put Adam” derken boşuna bu ismi koymamıştı. Çünkü aynı Hindistan’daki Hindu ritüellerine benzer bir şekilde putlara tapacak kadar ilkel bir görüntü sergilediğimizin farkına varmıştı.
Öyle ki; her yılın 10 Kasım günü otoyollarda dahi durup dikilerek bir çeşit pagan ayini gerçekleştiren ve bu yüzden zincirleme trafik kazalarına yol açan insanlara rastlıyoruz. Devletimiz bu ciddi probleme çare bulmak şöyle dursun ateşe körükle giderek putperestliğin en ileri derecede uygulamalarını devreye sokmaya devam ediyor. Başımıza taş yağmaz ise iyidir…
İşin daha kötüsü Türkiye’nin her yerinde pagan ayinleri yapılırken sıraya camiler de girmiş oldu. 2019 Yılında çok ağır kışkırtmalarla karşı karşıya kaldık.  Örneğin Trabzon Ortahisar’da dev resimler ile siyasi parti liderlerinin resimleri asılarak dinimizin reddettiği ikona, resim ve heykellerin bir çeşidi ile baş başa kalmış olduk.
Ankara Yenimahalle’de ise “hutbede bazı şahısların adı anılmadığı için Cuma namazını sabote etmeye kalkışan kışkırtıcı bir grupla da tanışmış olduk. Bu yıl ise bambaşka bir ritüele şahitlik edeceğiz. Cami hoparlöründen ölmüş gitmiş insanlar için sirenler çalınarak yeni bir pagan ayini ile tanışmış oluyoruz.
Halbuki İslam dininde ölenler için “Fatiha” suresi okunur ve dua edilir. Şahıslar putlaştırılmaz. Lakin bunu bizim putperestlere anlatmak güçtür. Hindular gibi heykel ve resimler önünde serfüru etmek bu zavallıların geleneği haline gelmiştir. Her yıl 10 Kasım’da gördüğümüz bu ayinlere Hindistan’ın hemen hemen her şehrinde rastlamak mümkündür. Belki tek fark bizimkiler baş eğerken Hindu’lar heykellerin önünde eğiliyorlar…
Hazreti Muhammed Aleyhissalatü Vesselam, dedesi Hazreti İbrahim gibi putlara karşıydı. İnsanları tevhide yani Allah’tan başka ilah olamayacağı bir dine davet ediyordu. Kuran’ın en önemli mesajı da buydu: Lailahe İllallah…
Kuran, Hz. İbrahim’in putları, heykelleri kırdığını anlatmaktadır. Başka bir Âyette Nuh Peygamberin kavmi ile ilgili olarak şöyle buyrulur: “Sakın ilahlarınızı bırakmayın -Ved, Suvâ, Yeğâus, Nesr- gibi putlarınızdan vazgeçmeyin, dediler. Böylece bir çok insanı sapıttılar. Sen bu zalimlerin sadece sapıklıklarını arttır” (Nuh Suresi 23-24).
Hz. Peygamber’in (asm) hadislerinde de putlara heykellere tapınılmaması gerektiği ifade edilmiştir. Hz. Âişe’den nakledildiğine göre “Kıyamet günü en şiddetli azaba uğrayacak olanlar, yaratma hususunda kendisine Allah’ın yerine koyup, kendini ona benzetenlerdir” (Buhari, libas, 39; Nesai, Zinet, 112-114) buyrulmuştur.
Mekke’nin fethinde Kâbenin içinde, çevresinde ve Safa ile Merve tepeleri üzerinde bulunan putlar-heykeller kırıp temizlenmiştir. Keza resimler de “gölgesiz suret” olarak değerlendirilmiş ve özellikle ibadet mahallerinde bulundurulması yasaklanmıştır. İslam dini; putlara, ikonlara, resimlere ve bunların temsil ettiği varlıklara tapınmayı açıkça reddeden bir dindir.